Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (158)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podľa jedenásťročných spomienok som bol naklonený pridať tomuto Schumacherovmu filmu ďalšiu hviezdičku. Ale človek mieni, kvalita filmu mení. Pri opakovanom sledovaní ma už tá hra na hlúpych a neschopných príslušníkov FBI, policajtov a dokonca aj mafiánov, proti ktorým stojí šikovná právnička a takmer geniálny 11-ročný chlapec prestala baviť. Scenárista očividne príliš popustil uzdu svojej fantázie. Voči spracovaniu, hereckým výkonom a dávkovanému napätiu vo filme nemám vôbec nič, ale pôvodné hodnotenie pokladám za primerané. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodně film na který se dá podívat a dívat dokonce i herecké výkony nebyly špatné hodnotil bych to tak 80 procent z mé strany, Dokonce i přběh ky právník mafie se zastřelí a kluk je v nesprávnou dobu na nesprávném místě a mafie má strach tak se pokusí odklidit nepohodlné svědky. až na ten happy end to bylo typicky americké . ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Možná to není nejlepší Grishamova kniha, přesto stále kvalitní. Filmová verze mě mile překvapila, velmi dobře se drží knižní předlohy, a i když něco bylo obměněno, to hlavní zůstalo zachováno, a to mě potěšilo. Navíc se zde setkala výborná herecká sestava v čele se S. Sarandon a T. L. Jonesem (jeho postava byla daleko lepší než v knize). Viděno krátce po dočtení knihy a spokojenost. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak především tady začínal ve 12 letech výborný mladý herec Brad Renfro (Nadaný žák). Zajímavou roli tu má Tommy Lee Jones (skvělá je scéna u soudu) a Susan Sarandon za svůj výkon byla nominována na Oscara a dostala cenu BAFTA. Vůbec nemyslím, že by šlo o špatný film - napínavé scény působí napínavě, dojímací scény dojímavě a je tu i trocha humoru. Slušné řemeslo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher se tím tématem nezapře. Dobré téma, dobré zpracování, herecky standardně adekvátní na hereckou sebranku devadesátých let, kde asi nelze jinak, než potvrdit, že mladý Brad Renfro byl velký talent. Jen na ten film koukáte a celou dobu si říkáte, že to přece nedává žádnou logiku, že takhle by se prostě nikdo nechoval. CIA, právnička, matka toho kluka, i ten mladej kluk, jak kdyby spadli z Marsu. Pravda ale, že pro ten devadesátkovej feeling jim to nakonec odpustíte. Sice to není žádný zázrak, ale pořád je to lepší, než řada dnešních filmů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama