Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

classic 

všechny recenze uživatele

Prostá myšlienka : Dvaja bratia si krátia voľné chvíle fajčením cigariet - potajomky ( v lese ), ktoré ukradli mamke predtým, ako išla do roboty, keď starší učí mladšieho fajčiť, v tom ich vyruší prichádzajúce auto... Bratia sa prikradnú k autu, čo sa deje, kto to sem prišiel, a čo sa chystá urobiť... Ten človek je zúfalý, chystá sa otráviť plynom vo svojom aute, mladý Mark, je aktuálne pri tom, keď sa snaží dobrovoľne odísť z tohto, vskutku prehnitého sveta. Zabráni mu v tom... Opäť to skúša. No ako sa hovorí : Do tých čias sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije... V spätnom zrkadle si všimne, že mu Mark, odpája hadičku z výfuku, tak po ňom zvrieskne, zoberie ho do auta, kde sa mu vyhráža smrťou ! Markovi sa podarí zistiť, čo sa deje, dostáva to z neho všetko von, týmto ľuďom je to prakticky už jedno, nechce si tajomstvo zobrať so sebou do hrobu, tak sa rozrozpráva. Mark utečie zázračným spôsobom z auta, spolu s bratom utekajú, čo im nohy stačia. Človek sa za nimi rozbehne, ako splašené kura, aby mali krásny výhľad, ako si vystrelí zbraňou do ústočiek... Jednoducho - krása. Mark sa dozvedel - základné INFO, kvôli ktorému mu pôjde o život. Tento „sympatický pánko” , je advokát, volá sa Romey, obhajuje mafiána, ktorý zabil senátora, ten ukryl mŕtvolu, pričom Romey o tom všetkom vie. Nebaví ho už žiť, REZIGNUJE a siahne si na život. Tým pádom - policajti prichytia Marka, ako sleduje miesto činu, a odvtedy je v centre diania, zaujíma sa o neho - samotná mafia, ktorej sa to týka, média, ktoré bažia po novom sólokaprovi, či F.B.I. - chce vypáčiť, čo Mark všetko vie... Mark všetkých IGNORUJE, namiesto toho si nájde - schopnú advokátku, ktorá bude chrániť svojho KLIENTA, taktiež si bude musieť nájsť k nemu dôveru, lebo Mark je vystrašený, bojí sa o život i o svojich blízkych, postupne sa prejaví dôvera - OBOJSTRANNE, a tak práve títo dvaja vyriešia celú záhadu, pričom usilujú o PROGRAM O OCHRANE SVEDKOV. Zaujímavý film so Susan Sarandon, vynikajúcim Bradom Renfrom, ktorý už nie je medzi nami, či Tommy Lee - Jonesom, ktorý hrá večne druhé husle, v hitchcocovskom - napínavom štýle, pod taktovkou, obyčajného rutinéra, ktorý sa ničím nelíši - od svojich lepších kolegov, skrátka - J. Schumacher - nie je moja šálka kávy, ale nejako to pretrpím... REGGIE LOVE - je právnička s atypickým menom, o to viac za ňu - hovoria skutky. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Příběh malého kluka, který se stane svědkem v procesu z mafií. Děj je chvílemi i příjemně vtipný, ale ten kluk na mě působil maličko rozežraně a člověk by mu občas jednu výchovnou flákl, jak byl sympatickej. Jinak děj je dostatečně chytlavý a zajímavý, jen u mě to víc jak průměrné není. Viděno v rámci Seznamte se s .../John Grisham ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Tak to byla telenovela. Nejprve nesmyslné chování dělí, z nichž se ten starší dokonce vrátí na místo činu. Pak už je to jen řetězec kýčů a nesmyslů. Advokátka, hájí 11 letého kluka za 1 dolar. On jí vesměs nadává a sekýruje, ale to jí nevadí, za takový honorář... Je to rozvedená alkoholička a doma pláče nad botičkou své dcerky, kterou nemá ve vlastní péči. Kluk pochopitelně musel utéct z nemocnice, aby po něm mohli jít mafiáni. Kluk zná? zpaměti? telefonní číslo své advokátky. Dojde na trapnou honičku v nemocnici a se svou advokátkou přemůžou i několik ozbrojených mafiánů. Soudce musí být černoch... Proboha v kolika am. filmech to je. Člověk má pocit, že je to jejich nejoblíbenější povolání. Vše samozřejmě dobře dopadne, na poslední chvíli. Oni dostanou novou identitu, peníze atd. (jsou nemajetní bezdomovci) a slíbenou novou práci. Co na tom, že matka zřejmě umí jen šlapat? Žijí šťastně až do smrti... Bylo to profesionálně natočené a Susan ani Tommy asi za ten debilní scénář nemohli, proto 2 hvězdičky. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Ničím výrazným mě film sice neohromil, na druhou stranu ale ani neurazil. Pár světlých momentů se najde vždy, místy velmi napínavé no a herecké výkony také nejsou z nejhorších, nejvíce bych vyzdvihl asi představitele malého chlapce, který se nemusel přetvařovat, aby hrál tak jak bylo třeba. No a konec je pochopitelně staré klišé, nicméně na lepší průměr to stačí úplně. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knižní předlohu a přestože se jí film věrně drží, přece jen nedosahuje její kvality. Herecky jde o hvězdně obsazený snímek, akorát postava Susan Sarandon na mě nepůsobila úplně věrohodně a Brad Renfro nebyl zrovna hlavní hrdina, kterému bych držela palce - spíše potřeboval přehnout přes koleno a nasekat na prdel. Pravda, když jsem film viděla jako teenager, líbil se mi "Klient" hodně a na osudu toho spratka mi záleželo mnohem víc. Takže hodnotím výsledným průměrem (napoprvé 90%, napodruhé 60%) = 75%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama