Reklama

Reklama

Všichni ve městě mu vyhlásili válku. A tak začal bojovat... Navenek obyčejný muž jménem William Foster jednoho dne uvízne v dopravní zácpě. To postihuje čas od času každého průměrného člověka. Avšak pro Fostera je to poslední kapka. Muž vezme kufřík, vystoupí z auta a pěšky se vydá na cestu „domů“. Od té chvíle odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle. Rozzuří se na korejského prodavače kvůli předražené kokakole, baseballovou pálkou zmlátí dva chuligány, kteří ho chtěli okrást. A shodou okolností se dostane ke sportovní tašce, plné střelných zbraní. Pořád chce jen jediné, dostat se ke své bývalé manželce a k dcerce, která ten den slaví narozeniny. Jenže je tu problém: je to opravdu jen obyčejný úředník, nebo spíš nebezpečný psychopat? Jeho bývalá žena ví své… Vynikající kriminální drama natočil režisér Joel Schumacher v roce 1992. Příběh jeho filmu je fiktivní, avšak nepochybně inspirovaný mnoha skutečnými případy. V nezvyklém dramatu s prvky černého humoru vzbudil pozornost představitel hlavní role Michael Douglas, který se představil ve zcela nezvyklé poloze. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 107)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Super film. Každému, kdo někdy zažil stav, kdy má člověk všeho až po krk a velkou chuť někomu pěkně namlátit, se nejspíš bude líbit. Na mne místy (tedy po určitou dobu) působil docela inspirativně :D Až zas někdy budu mít podobnou náladu, určitě si na tenhle film vzpomenu. Každopádně D-Fens to tak trochu přehání a dojde tak daleko, že veškeré chutě jej napodobit člověka rychle přejdou. Přecijenom řešit věci s chladnou hlavou je pořád výhodnější. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Douglas v roli poctivého občana, ktorému počas horúceho rána hrabne v bedni a robí zo svojho okolia peklo. Vo svojej roli je dostatočne vierohodný nato, aby presvedčil divákov, že sa takáto udalosť môže stať. Vynikajúci scenár, originalita sa nezaprie, množstvo zvratov a prekvapujúcich scén, ktoré umocňuje záver. Skvelý film! 100%. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

William Foster (Michael Douglas) se během letního slunečního dne zasekne v dopravní zácpě. Jeho nervy to nevydrží a tak se jenom s kufříkem vydává přes celé město ke své bývalé ženě, aby mohl předat dárek své dceři. Během cesty sledujeme jeho vývoj z obyčejného člověka v po zuby ozbrojeného muže, který jen bránil svá práva. Jedna z nejlepších rolí Michael Douglase, který zahrál psychicky postiženého muže a jeho vývoj na výbornou. Společně s 8 MM nejlepší snímek legendy Joela Schumachera..... ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Mám pro tento film slabost. Jeho myšlenka, vtip, nápaditost, a hlavní hrdina - vše mi prostě krásně zalezlo pod kůži. Na zdejší kritiku typu "je to málo realistické" odpovídám, že ačkoli je skutečně třeba brát Volný pád s trochou nadsázky, připadá mi vše přesvědčivé. Džungle rozpáleného amerického velkoměsta je přesně taková, jako jsem ji na vlastní kůži sám zažil, a má přesně stejnou atmosféru. Ledová plechovka oblíbené perlivé limonády na zpocené unavené čelo... A jde se domů skrz dusící se město. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z brilantních snímků, ve kterém volí jedinec revoltu jako jediné možné východisko. S hlavním hrdinou Williamem/Billem (Michael Douglas v jedné ze svých životních rolí), který je „násilník“ a mívá psychické problémy, tak strávíme jedno SKUTEČNĚ nervózní odpoledne. Po strhujícím rozjezdu ale ve druhé polovině mírně ztrácí tempo a nejde si tak radikálně za svým jako podobně laděné snímky (The Fight Club). Schumacher tak nahlas říká jisté věci, ale vyslovuje je člověkem, který není právě kompetentní. Kontroverzi tématu o radikálním řešení potlačené frustrace tak na závěr mírně shodí a otupí. Ale dá se to ustát. Každopádně jde o jeden z nejpodařenějších filmů první poloviny 90. let – totéž platí i o Schumacherově filmografii. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • V scéne, keď William Foster (Michael Douglas) vytrháva z ruky predajcu Leeho (Michael Paul Chan) baseballovú palicu, je jasne viditeľné, že nosí biele ponožky. V nasledujúcej scéne, keď si zloženým novinovým papierom zakrýva dieru v topánke, sú jeho ponožky už čierne. (Circumscriptor)
  • Podľa príbehu je Foster neskorý tridsiatnik. Michael Douglas počas nakrúcania filmu mal v skutočnosti 48 rokov. (donnie22)
  • Na hlavnú úlohu boli tiež zvažovani Jack Nicholson, Ed Harris, Robert De Niro, Alec Baldwin, Jeff Bridges, Nick Nolte, Mel Gibson, Michael Keaton, Robin Williams, Harrison Ford, Dustin Hoffman a Al Pacino. (donnie22)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama