Reklama

Reklama

Všichni ve městě mu vyhlásili válku. A tak začal bojovat... Navenek obyčejný muž jménem William Foster jednoho dne uvízne v dopravní zácpě. To postihuje čas od času každého průměrného člověka. Avšak pro Fostera je to poslední kapka. Muž vezme kufřík, vystoupí z auta a pěšky se vydá na cestu „domů“. Od té chvíle odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle. Rozzuří se na korejského prodavače kvůli předražené kokakole, baseballovou pálkou zmlátí dva chuligány, kteří ho chtěli okrást. A shodou okolností se dostane ke sportovní tašce, plné střelných zbraní. Pořád chce jen jediné, dostat se ke své bývalé manželce a k dcerce, která ten den slaví narozeniny. Jenže je tu problém: je to opravdu jen obyčejný úředník, nebo spíš nebezpečný psychopat? Jeho bývalá žena ví své… Vynikající kriminální drama natočil režisér Joel Schumacher v roce 1992. Příběh jeho filmu je fiktivní, avšak nepochybně inspirovaný mnoha skutečnými případy. V nezvyklém dramatu s prvky černého humoru vzbudil pozornost představitel hlavní role Michael Douglas, který se představil ve zcela nezvyklé poloze. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 102)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne srdcová záležitosť, film ktorý som videl nespočetne krát a stále ma nenudí. Životná rola M.Douglasa, film o človeku na ktorého sa toho nakopilo naraz veľa a nezvládol to.Takéto ťažké dni zažijeme občas všetci,preto prijať a vcítiť sa do tejto postavy nieje vôbec problém.Výborné gradovanie deja až do "westernového" finále.Krásny a dojímavý hudobný doprovod.Viac takýchto filmov.100% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nedá se sice říci, že Volná pád disponuje nějakým super příběhem, ale stejnak je to super film. Pozorovat bezemotivního hrdinu Williama Fostera, kterému nejde o nic jiného, než se vrátit domů je totiž zábava. William totiž neovládá své chování, pokud jej někdo naštve, ohrozí ho, sám si podepíše rozsudek smrti. Přesto ovšem samotný hrdina nechce, aby za ním zůstávala jen samá mrtvá těla, zabíjí jen pokud je opravdu naštve a potřebuje svůj vztek ventilovat. Teď se ti z vás, kteří nemělo to štěstí film vidět nejspíše ptají co je na násilí vtipného... Musím vám odpovědět, že nic. Nemám rád násilí, ale pokud je podáno tak úžasně, s nadhledem, jak tomu činí Joel Schumacher je opravdu o zábavu postaráno. Dokonalé jsou například dvě scény s telefonní budkou... nebudu je nijak popisovat, abych vám nezkazil překvapení, ale opravdu stojí za to. Celkově vzato je film Falling Down snímkem se skvělými hereckými výkony, úžasným scénářem a dokonalým Michaelem Douglasem v hlavní roli (záporák v černém oblečku nebo bílé košili s kravatou je prostě dokonalý - a ten jeho absolutně neemotivní výraz, prostě chuťovka). Mohu jen doporučit. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalé a strhující drama s excelujícím Michaelem Douglasem v hlavní roli o tom, že když už vám něco, nebo všechno začne dost přerůstat přes hlavu, události se na Vás navalí, agrese a hněv stoupá, může to vyústit ve spoušť s nedozírnými následky. Celkový dojem z filmu mi ovšem kazí pár, typicky amerických klišé, objevujících se v mnoha filmech podobného žánru. "Ne, já nejsem nemocný. Tohle město je nemocné..." ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

A je to tady. "Dostal bych tě," sípá Michael Douglas a Robert Duvall si otře vodu z tváře. D-Fens, bojovník za práva obyčejných, ekonomicky nehodnotných občanů v (donkichotském?) boji za lepší svět. Doporučuje 6 z 5 nasraných. "Jdu domů." - "Netrefil ses.":))) - "A teď tady asi umřete v tý svý blbý čapce. Jakej je to pocit?" P.S. Tenhle film si pouštim pravidelně každej silvestr, když přiblblé televizní veselí dosahuje vrcholu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $40,903,593Tržby Celosvetovo $54,100,000Joel Schumacher ostáva pre mňa najzáhadnejším režisérom, tak ako dokáže on bravúrne natočiť thriller(8MM, Telefónna búdka) tak isto ho dokáže aj úplne spackať(Číslo 23) ale našťastie v tomto prípade asi mal dosť energie a výborne naštvaného Michaela Douglasa aby z toho nevznikol len zbytočný zlepenec o tom ako bývajú Američania frustrovaný zo svojho krásneho života, plného radostí a výborných priplacatelých Fast-foodových jedál. Tento dramatický počin sa pohral s myšlienkou o šialencovi čo mu po celý deň praje šťastie a všetko nechcené zlo spôsobené ním samým mu doslova prechádza, vďaka otupenému obyvateľstvu vyspelej Ameriky, tam kde zákon a poriadok... v podstate je na čo pozerať, len škoda trošku zjednodušeného konca. /85%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Ve scéně, kde je Foster (Michael Douglas) v obchodu se zbraněmi, vytáhne prodavač z pouzdra nejdříve zbraň Smith & Wesson Model 30, o chvilku později však ze stejného pouzdra vyndává zbraň Taurus PT92. (dc125)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama