Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně v podstatě mystická záležitost. Během čtyřiadvaceti hodin nastaly vzájemně nesouvisející události, který velice výrazně ovlivnily směřování mého života. A nakonec jsem vyrazil na FOD na tenhle film. A to bylo razítko pod tím vším. Nebo jen takový třešnička na dortu, to je jedno. Myslím, že ten popis „divný“, „nepříjemný“ a „odporný“ a zárověň „něžný“, „křehký“ a „dojemný“ ten film naprosto vystihuje. Můžete skončit předčasně a pak to bude jenom hnusný, anebo vydžíte a bude to krásný. Myslím, že každej, kdo si ve vztahu ke společnosti občas připadá tak trochu retardovaně (nebo alespoň divně), to musí ocenit. Pokud je ovšem schopen projít tím nehezkým. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až dodnes jsem neznal pravý význam slova ,,divný", které dokonale charakterizuje tento australský film. Ti, kteří film neviděli si mohou být jistí, že něco takového ještě neviděli. Ti, kteří film viděli si mohou být jistí, že něco takového zase dlouho neuvidí. Nicholas Hope je herec Nicholsonovského vzhledu a svoji roli kreténa zvládá naprosto věrohodně. Film je zpracován ve velkém stylu. Nedopouští se mnoha logických chyb (sex se solidně vypadající černovláskou budiž odpuštěn) a působí skutečně důveryhodně. Jako další věc se musí ocenit pohled na obnažené genitálie. Světe div se, jsou k vidění i ty mužské. K vidění je i několik vagín a obrovské množství poprsí, což už tolik netypické není. Náš Bubby se řídí heslem ,,čím větší, tím lepší", neboť si k tomu navykl v mládí, kdy trávil noci se svojí matkou. Film je vůbec nasycen podobnými malinkými úchylárnami. Vtipný není téměř vůbec. Nějak jsem si odvykl smát se retardovaným dementům. Při pohledu na jeho ještě více retardovanou kamarádku jsem se ovšem neubránil. Vcelku film vidím pozitivně. Pan režisér se snažil cosy vykřičet do světa a jistě by se mu to i povedlo, jen kdyby film vidělo více lidí. Zřejmě ve velkém rozhodně neopustil australské hranice. 3* ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film nelíbí. Z ryze artistního pohledu je zřejmě dobrý, ale jeho obsah je dost hnusný, amorální a akulturní. Že je takový Bubby, to je pochopitelné. Ale jeho přijetí „normální“ společností je cosi, s čím se jaksi nemohu srovnat. Bubby je necivilizovaný čtyřnásobný vrah, někteří to o něm vědí, a přesto je akceptován. Stane se dokonce popkulturní celebritou, která do mikrofonu kvičí, chrochtá a vyřvává vulgární fráze, jejichž kontext nechápe a nadšené publikum o něm nemá ponětí. Pop-music nemohla dostat výstižnější vysvědčení. --- Veřejnoprávní instituce financuje z peněz daňových poplatníků film, ve kterém Bubby dojde štěstí jako rocková hvězda a šťastný otec rodiny. Zde výčet jeho schopností: 1. zabíjet, 2. šukat, 3. memorovat fráze. Že by to v současné společnosti stačilo? Nebo co nám ten film vlastně chtěl říct? Mně to připadá takové… nemocné. Možná "hustý-vole". ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No myslela som si, že ma Bubby posadí na zadok, ale nestalo sa. Jedno sa ale musí nechať, Bubby tie svoje naučené a odpočúvané repliky používal v bežnom živote úplne bravúrne. A tá jeho kapela nemala chybu. Nad tým všetkým, ale tak trochu smrdel smútok a ten koniec som mu vlastne aj priala. Rodinka na pohľadanie. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Už som videl aj koňa grcať aj hada cúvať ale takýto podobný film asi ešte nie.Hlavný hrdina pripomína tak trochu Jacka Nicholsona vo filme Prelet nad Kukučím hniezdom iba je obdarený väčším úchylofeelingom .Ako tu už jeden komentoval trochu pripomína osud Forresta Gumpa,ale je to úplne niečo iné ... len mi nesedí vo filmoch ked znásilňujú nábožensku vieru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Po uvedení Bubáka Bubbyho prý proběhlo několik svateb, na kterých si nevěsty nesly k oltáři namísto kytice kočičku zabalenou do potravinové fólie. (Zdroj: Festival otrlého diváka)
  • Šváb, ktorého jedol Bubby, bol skutočný. (Durexon)
  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)

Reklama

Reklama