Reklama

Reklama

Casino

Trailer 1

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 076)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek z mého nejoblíbenějšího prostředí - casina. Příběh nás zatahuje do casin a jejich napojení na mafii. V hlavní roli se představí, kdo jiný než nejlepší představitel mafiánů, Robert De Niro. Zdatně mu sekundují Sharon Stone a Joe Pesci. Celkový skvělý dojem podtrhuje, kromě vynikajícího scénáře, režie mistra Martina Scorsese, který to opět zvládl. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scorsese je velký vypravěč, který dokáže bez problémů udržet divákovu pozornost na celé tři hodiny. Film stojí na zajímavém, neotřelém ději a hercích. Zatímco De Niro je standartně dobrý, Joe Pesci je fenomenální. Jeho postava je ztělesněním zla. Ač malý postavou, vyzařuje suverenitu, neomalenost, krutost, vzbuzuje respekt. Ale kdo opravdu září, je Sharon Stone, která by si za svou náročnou roli zasloužila Oscara (páni akademici opět spali). Ona je hlavní hvězdou filmu. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

No comment. Joe Pesci toho svýho nerváka zvládnul opravdu na jedničku, Sharon Stone a James Woods jsou fakt dvojka zkrachovalců k pohledání, tomu říkám herecké výkony!!! Robert DeNiro zahrál samozřejmě také výborně a jeho postavě jsem fakt fandil. Hlavní hvězda je ovšem Scorsese, protože jeho charakteristický režijní styl je nenapodobitelný, scény jako jsou hrátky se svěrákem či baseballkama mi zůstanou v paměti navždy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Contempt; Théme de Camille - Georges Delerue ,2. Angelina / Zooma, Zooma Medley - Louis Prima ,3. Hoochie Coochie Man - Muddy Waters ,4. I'll Take You There - The Staple Singers ,5. Nights In White Satin - The Moody Blues ,6. How High The Moon - Les Paul & Mary Ford ,7. Hurt - Timi Yuro ,8. Ain't Got No Home - Clarence Henry ,9. Without You - Harry Nilsson ,10. Love Is The Drug - Roxy Music ,11. I'm Sorry - Brenda Lee ,12. Go Your Own Way - Fleetwood Mac ,13. The Thrill Is Gone - B.B. King ,14. Love Is Strange - Mickey & Sylvia ,15. The 'In' Crowd - Ramsey Lewis ,16. Stardust - Hoagy Carmichael , ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obvykle máme jednoho vypravěče, který nás provádí příběhem, dělá nám vrátného, pokojskou, číšníka a my ho za to máme rádi a fandíme mu. Co když jsou ale vypravěči dva a skáčou si do řeči? Další Martyho precizní kriminálka, která překvapí tam, kde už jsme si mysleli, že to ani nejde. Bobby DeNiro jako vždy perfektní, Joe Pesci je tu za prcka, na kterého bych se bál i křivě podívat a Sharon Stoneové dělá čest svému jménu (je sjetá většinu filmu). ()

Galerie (208)

Zajímavosti (69)

  • Celý film je postavený na skutečném příběhu šéfa kasina Franka "Leftyho" Rosenthala. Toho ve filmu představuje Robert De Niro coby Sam "Ace" Rothstein. (don corleone)
  • Keď sa Ace (Robert De Niro) a Nicky (Joe Pesci) rozprávajú v reštaurácii 60 míľ od Las Vegas, môžeme vidieť, že jukebox má digitálny displej, ktorý bol predstavený až koncom osemdesiatych rokov. (Arsenal83)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno