Reklama

Reklama

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (228)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemam rad ranne Scorseseho filmy kvôly ich pomalemu tempu a tak mi tento film dlho unikal a pritom to bola velka chyba. Je to fakt skvela tragikomedia o fanatickom fanusikovi v podani famozneho De Nira. Nastastie tentokrat svoju postavu nepojal ako nejakeho nasilneho magora, ale ako prakticky neskodneho naivneho blbca. Hlavne v prvej polovici filmu bol tak otravny az bol zabavny a zaroven miestami pôsobil smutne. Bohuzial v druhej polovici filmu, akonahle dôjde k unosu, tak väcsi priestor dostane aj dalsia postava zfanatizovanej fanynky, ktora mi pripadala zbytocna a tak nejak naviac. Cele to ale nastastie vynahradzuje skvely zaver, takze v mojich ociach tento malo znamy Scorseseho film patri k jeho lepsim. A Scorseseho cameo je roztomile. :) 7/10. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

The King Of Comedy v prvni rade silne manipuluje jak s ocekavanim, tak se samotnym zanrem, kdy je to cele uplne o necem jinem, nez se zda. To je take duvod, proc byl film tak zoufale komercne neuspesny a ve Scorseseho filmografii patri spise k tem zapomenutym, ani ja jsem se vubec nehrnul do filmu o "bavicich" ala Man on The Moon, na ktery to vypada. Kdyby ale nekdo na rovinu vysolil, ze je to o 2 totalnich psychopatech v New Yorku, kdy Robert De Niro sjizdi individum, ktere si v nicem nezada s Travisem Bicklem z Taxikare a Sandra Bernhard hraje jednoho z nejfanatictejsich stalkeru na filmovem platne, cele by to vypadalo uplne jinak. O to pozitivnejsi je pro me tenhle skvely film prekvapeni a Scorsese si me navzdory svym totalne prehodnocenym mafianskym srackam typu Goodfellas, nebo The Departed zacina cim dal vic ziskavat. 8/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milý snímek o nelehkém údělu komiků, a to z pohledu hvězdy i fanatických fanoušků. Snímku zajistila koukatelnost bezesporu především účast úžasného De Nira, jinak by kvalitka sahala podstatně níž. V celém filmu mi žalostně scházelo více humoru. Taktéž se přes nedlouhou stopáž do snímku nedopatřením dostalo příliš mnoho vaty. S ohledem na velice kvalitní závěrečné minuty se přikláním spíše ke třem kouskům. Snímek se jeví taktéž trošku nadčasově. Dnes je internet plný podobných debilů, kteří jsou pro trošku krátkodobé chvály udělat kdejakou píčovinu. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

U tehle "komedie" jsem se tedy moc nezasmala... Mozna proto, ze na rozdil od vetsiny hodnoticich jsem film jako komedii jednoduse nechapala :) V Krali komedie vidim spis sondu do duse prumerneho cloveka, ktery dela prumerne vtipy, ale strasne moc by chtel byt geniem. Jenze jediny zpusob, jak se z prumernosti vymanit, je neco sileneho. Hlavniho hrdiny je vam lito, ale zaroven je i desivy kvuli svym pomatenym predstavam. Konec tak vubec nechapu jako nejaky "happy-end". Je spravne, kdyz de facto blaznovi takova vec projde a davy ho zboznuji? A nesedi ve skutecnosti nekde za mrizemi a dal nesni? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese zase jednou totálně přestřelil a vsadil karty na děj, který má kritizovat mediální sílu v Americe. To se mu v mých očích nepovedlo a Robert De Niro je chvílemi skoro až k smíchu (bohužel v místech kde to pravděpodobně moc nechtěl...). Jako herce ho mám velmi rád, ale tato role mu nesedla tak přirozeně jak se snaží tvrdit. Postava jeho pomocnice je lehce stupidní a hraje jí neskutečně ošklivá osoba, což pravděpodobně byl účel, ale při pohledu na ní jsem měl chuť přepnout program. Celkově krom De NIra snad ve filmu není kvalitní herec, vše vypadá až moc uměle a postavy jsou chvílemi schopny riskovat až moc. Je to velké zklamání a dlouho jsem se rozhodoval mezi 2 a 3*, ale film mě nerozesmál, ani mě nedonutil na jeho téma přemýšlet a už vůbec jsem neměl pocit, že pokud odejdu na wc přijdu o půlku života... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (32)

  • Pro roli Jerryho Lewise byl zvažován Johny Carson, Frank Sinatra či Dean Martin. (Kulmon)
  • Meryl Streep odmítla roli Sandry Bernhard. (Kulmon)
  • Řada vlivných recenzentů snímek vychvalovala až do nebes a prohlašovala, že ze společné tvorby Scorseseho a De Nira jde o dosud nejzdařilejší dílo. (Rocky62)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama