Reklama

Reklama

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (229)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s naprosto úžasným Robertem De Nirem v hlavní roli. V tomhle filmu si střihnul zřejmě svojí nejlepší komediální roli, on jich sice moc nehrál, ale tady přímo exceluje a totéž se dá říct i o Scorsesem, ten taky moc komedii nenatočil, ale tahle se mu opravdu povedla. král komedie rozhodně neni žádná taškařice, spíš to připomíná britský komedie, všechno to je takový nenucený a přirozený. Na tohle se fakt stojí podívat ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem měl s tímto filmem problém. De Niro byl vyloženě nesnesitelný a dějově to bylo prázdnější, než moje lednička po týdenním hospodaření bez rodičů. Jenže pak nastoupila absolutně brilantní druhá půlka a především díky ní dávám slabší 4 hvězdy. Protože takhle úžasně absurdní humor si to zaslouží... ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

The King Of Comedy v prvni rade silne manipuluje jak s ocekavanim, tak se samotnym zanrem, kdy je to cele uplne o necem jinem, nez se zda. To je take duvod, proc byl film tak zoufale komercne neuspesny a ve Scorseseho filmografii patri spise k tem zapomenutym, ani ja jsem se vubec nehrnul do filmu o "bavicich" ala Man on The Moon, na ktery to vypada. Kdyby ale nekdo na rovinu vysolil, ze je to o 2 totalnich psychopatech v New Yorku, kdy Robert De Niro sjizdi individum, ktere si v nicem nezada s Travisem Bicklem z Taxikare a Sandra Bernhard hraje jednoho z nejfanatictejsich stalkeru na filmovem platne, cele by to vypadalo uplne jinak. O to pozitivnejsi je pro me tenhle skvely film prekvapeni a Scorsese si me navzdory svym totalne prehodnocenym mafianskym srackam typu Goodfellas, nebo The Departed zacina cim dal vic ziskavat. 8/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Boží film. Nebo vlastně ne, Scorseseho film, ale ono to občas vyjde nastejno. Fakt vtipná věc s Robertem De Nirem možná v nejlepší roli. Nosí tam debilní tupé s knírkem a vypadá fakt divně, ale zahrál to fakt dokonale. Optimistický konec se mi těžce zamlouval a "Král komedie" se tímto pro mě zařadil do škatulky filmů pro dobrou náladu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přidám se tady k většině, které se film líbil. Proklínám české distributory, že nechtějí a možná ani neuvažují o vydání King of Comedy. Spolupráce Scorsese + De Niro, jak již sme si zvykli, opět šlape na jedničku. De Niro se v tomto filmu snad i překonává. Neskutečný výkon! Fanda Scorseseho tvorby by si řekl že po výborném Racing Bull musel přece trošku pan Rejža sešlápnout brzu, ale ani náhodou. Přestože De Nira vždy hojně obsazoval hlavně do gangsterek, tak ukázal že tento herec má mnohem širší záběr. Nejvíce mě pobavila scéna, kdy Pupkin spoutanému Langfordovi nechává číst svůj předem (ne)připravený text na tabulích, které se mu všelijak pletou, jsou vzhůru nohama anebo prázdné. Doporučuju! 100% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (32)

  • Když Rupert mluví v restauraci k Ritě, muž v pozadí imituje Rupertova gesta rukou. (Kulmon)
  • Martin Scorsese ve své knize „Scorsese on Scorsese“ prozradil, že Robert De Niro v přípravě na roli posedlého fanouška Ruperta zvolil neobvyklou taktiku – začal stalkovat své vlastní stalkery a fanoušky, kteří za ním neustále dolézali kvůli autogramům, a vyptával se jich na dlouhé série otázek. (DavePave)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama