Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

classic 

všechny recenze uživatele

„Kúsky ženy,” ktoré už len ostali z potenciálnej matky, čo sa veľmi tešila na príchod svojho bábätka, a tak ich treba zase zlepiť dohromady, však... ? Prvorodička Martha sa rozhodla porodiť v domácom prostredí, teda nie v špitáli, čím automaticky riskovala isté problémy, ak samozrejme nastanú, a vskutku ozaj nastali, a nie sú zrovna zanedbateľné ! Namiesto babice Barbary, prišla Eva, čo by malo byť v podstate aj tak jedno, no i napriek tomu, nie je všetko u Marthy v naprostom poriadku. Pôrod (ne)prebieha v harmonickom duchu, že „čím viac tlačí, tým by to malo byť skrátka lepšie,” ale ani to nemusí znamenať, že čerstvé novorodeniatko bude potom spoľahlivo dýchať. Čosi sa následne pokazí, prečo neprijíma kyslík, kvôli čomu po pár minútach náhle umiera, čo žienkou totálne otrasie, a kto je teraz tomu vlastne na vine ? Všetkému sa tiež prizerá aj Sean, to jest Marthin chlap, ktorý je z toho rovnako maximálne zdrvený. Nielenže obidvaja prišli o dieťa, ale zároveň sa bude pretriasať ich samotný vzťah, ktorý doslova visí na vlásku... Marthina matka Elizabeth, na ňu taktiež nalieha, aby sa zúčastnila súdneho procesu, kde by mala dotyčná za to aj patrične pykať ? Rodinná právnička Suzanne, by sa mala o to i postarať ? No, postará sa aj o niečo iné... / Maďarský filmový režisér Kornél Mundruczó nakrútil strašne depresívny snímok, s určitou nádejou na zlepšenie celkovej situácie, s úvodnou, neprerušovanou sekvenciou pôrodu na jeden záber, bez explicitného obsahu ! Počas tých zhruba vyše dvadsiatich minút, divák takmer ani skoro nedýcha, keďže sugestívny prístup to iba viac umocňuje, a to je asi i samotný vrchol celého počinu ! Nebol to zlý nápad, hodil sa. Protagonistka sa snaží, čo jej sily stačia, ale na Oscara to z mojej strany - nie je. Síce si odniesla ocenenie "Coppa Volpi" z Benátok pre najlepšiu herečku, no stále to pre mňa vonkoncom nestačí. Za to Ellen Burstyn už má svoj požehnaný vek, no Vanesse Kirby zručne sekundovala. Shia LaBeouf už dávno nie je tým, čím voľakedy býval, i keď jeho herecký výkon nebol na zahodenie, nebolo to nič extra. Mierne nadpriemerný film, ktorý neľutujem, že som nakoniec zhliadol. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Od Mundruczóa som doteraz videl tri priemerné filmy, takže toto je jeho jasný strop, ale opäť len sníma utrpenie, bez toho aby sa staral o príbeh. Fakt netuším, komu mohol prísť ten predvídateľný koniec ako uspokojivé uzavretie deja. Navyše je v závere Vanessa Kirby zle vedená a ona ničotnosť vynikne ešte viac. Vy poznáte niekoho, kto sa v tých najdramatickejších okamžikoch smeje? Podľa mňa je to druhé najstupidnejšie filmové kliše, hneď po hrdinskom sebaobetovaní. Ten film po celý čas klesal. Štvrtá hviezda za Vanessu a intenzívny úvod. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Pokus o "drsný" nezávislý film, který staví na zhruba půlhodinové scéně "naturálního" domácího porodu. Nechci říkat, že to byl nejlepší porod, co jsem v telce viděla, ale rozhodně to byla nejlepší scéna z celého filmu. Hlubší a emotivnější než smrt dítěte. Nebo následné truchlení. Místo emocionálních výlevů autoři rozehrávají zápletkové rodinné drama, které přechází do soudního líčení. Nejopravdější postavou ve vyprávění je kupodivu Shia LaBeouf. Jinak mělká nuda a šeď. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pieces Of A Woman" sa ukázalo ako kvalitne a veľmi autenticky natočený film so silným príbehom. Takéto filmy by mali vznikať. Dráma ženy, ktorá stratila svoje dieťa a snaží sa vnútorne nejako s tým vyrovnať a dať túto kapitolu života za seba je podľa mňa veľmi dobre zachytená. Domáci pôrod pôsobí veľmi autenticky a skutočne. A ako vždy sledujeme určité časti jej života, tak máme možnosť aj sledovať ako sa postupne stavia v meste aj most. A občas som mal pocit, že čím väčšia časť mosta stála a jednotlivé časti boli k sebe bližšie, tým ďalej mali od seba naši hlavní hrdinovia. Veľa vecí nevidíme len z pohľadu Marthy, ale rovnako to vnímame aj cez ostatné postavy. Jej matku, jej manžela a nenápadným spôsobom si dokážeme aj predstaviť, čo sa asi odohráva vo svete tej nešťastnej pôrodnej asistentky. Premýšľam ako mohol niekto o tomto filme povedať, že ide o klišé. Nemám pocit, že by sa film držal nejakých klišé, ktoré by sme tam mali možnosť vidieť. Skvelé herecké výkony, veľmi dobrý scenár a okrem toho je film aj bravúrne natočený. Jednoznačne film, ktorý ma zasiahol. Hodnotenie: A ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Velice originální a umělecky natočené drama. Úvod filmu je velice intenzivní a prožíval jsem každou minutu bolesti Vanessy Kirby, která je mimochodem překrásná. Shia jakožto její manžel tady hraje vesměs to samé jako v dalších mnoha předchozích filmech, ale tato role mu sedla vážně skvěle. Tak trochu se v ní našel a jeho proměna charakteru je možná očekávaná, ale velmi dobře napsaná. Co hrozně moc oceňuji - celková odvaha vymanit se ze všemožných klišé a schopnost filmu jít svou vlastní cestou. Jsme svědky obrovské bolesti, ale zároveň překrásnému konci, který není nucený a dává to fakt smysl. Také plno metafor a skrytých odkazů je výsledkem fakt dobře napsaného scénáře. Očekával jsem kvalitní drama a dostal jsem daleko víc, než by se mi mohlo zdát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)
  • Herečka ztvárňující hlavní postavu, Vanessa Kirby, ve skutečnosti doposud nikdy nerodila. Z tohoto důvodu pro svou přípravu k filmu sledovala četné množství dokumentů a videí různých porodů a porodních asistentek, dokonce jí bylo povoleno být přítomná u porodu v nemocnici v severním Londýně. (Kuzmik)
  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama