Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Ano, rozumy takových chytráků, jako je POMO opravdu u zombie hororů velmi potřebujeme, ale k filmu. Ten jako by si vzal to nejlepší ze všech tradičních italských kanibal hororů a zacpal nám hubu neuvěřitelnou náloží vnitřností, vražd a krve. Zároveň si snímek značně pohrává s již zmiňovanou zombie tématikou, avšak velmi neefektním způsobem, na jaký u italské produkce rozhodně zvyklý nejsem, a tím jsou až hanebně špatné masky a nepřirozené a proměnlivé pohybování zombies. Navíc, opravdu velice slušně rozjetý a napínavý příběh, zhruba po hodině dění začíná upadat místo očekávaného grandiózního finále. Také hudba je tu o něco slabší, než bývá u tohoto druhu italského filmu zvykem, ale i tak je dost dobrá, dost možná, že je jen nevhodně laděná. Nebýt nešt'astně průměrné poslední čtvrthodiny, dal bych 4 hvězdy. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která se veze na Fulciho Zombi 2. Stejné lokace, stejné interiéry, dokonce i filmový štáb. Ovšem, jak už samotný název napovídá, Girolami byl o něco odvážnější a nezůstal jen u Fulciho. Do svého řádně krvavého koktejlu zamíchal i Deodatův Cannibal Holocaust. Pod rukama mu tak vznikla zajímavá příchuť, plná přínosných dialogů, žravých domorodců a soldního gore se skvělým soundtrackem navrch. Na druhou stranu, některé efekty ´sou opravdu odfláknuté. A nejvíce to odnesli chudáci ghúlové, kterých je tu naštěstí poskromnu. Tvůrci se totiž soustředili pouze na obličejové masky a se zbytkem těla už si nelámali hlavu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, jak spousta lidí tenhle kousek vychvaluje pomalu do nebes: musel jsem ho prostě mít, přestože zombie žánr je můj asi nejméně oblíbený. Po jeho shlédnutí si však říkám 'sakra tohle mělo být ono'. Ruku na srdce, já myslel že jde celou dobu o nějakou komedii - či parodii na Fulciho. Nelogické chování postav, gumovitost veškerých efektů, do očí bijící kopírování známějších filmů atd... Kdybych tady vyčetl všechny blbosti, tak to bude jeden dlouhý spoiler!!! Na druhou stranu je ovšem pravda, že jsem se nachlámal jako prase + hrála tam pěkná ženská (mimochodem nechápu jak se jí podařilo dostat ze spárů kanibalů, asi jí chtěl někdo přefiknout později). Za tu srandu kolem dám alespoň průměr. 5/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Talošský kanibalský krváky z osmdesátých let. Viděli jste jeden, viděli jste všecky. Tento je ještě ozvláštněn šíleným doktorem a jeho prapodivnými výtvory, jenže oproti třeba Cannibal Holocaustu (kterej nepovažuju za horror, ale spíš "nastavení zrcadla společnosti") je to slabota. Špatně natočený, špatně zahraný, špatně namaskovaný, špatně napsaný, špatný. Nejvíc jsem měl asi dost, když na začátku v nemocnici najdou rozsekanýho chlápka na místě, kde měl být jen uzdravující se pacient a veškerá reakce pomalu přišedšího doktora je, kdyže se to stalo (ostatně už předtím před studenty odpitval mrtvolu, které nějaký znuděný manikér uřízl ruku). Žádnej úlek, žádnej vztek, nic. Prostě pijánko, jako by to byla běžná událost :) Pak se mi taky líbily dialogy, který tedy stojí opravdu za to. To jsou humorný perly, aniž by to někdo zamýšlel jako hlášky. Bomba prča, ale jenom poprvý. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Márnica. Ktosi kradne mŕtvolám končatiny. Neskôr sa ulakomí na srdcia. Vrchný lekár nechce do toho zaťahovať políciu, obávajúc sa o stratu dobrého mena ústavu. Krutosť záhadných zohaviteľov tiel sa však stupňuje. Nakoniec sú muži zákona povolaní. Príčinu sa snaží zistiť aj lekárka a antropologička. S jej pomocou sa podarí prísť na stopu záhadnému kultu. Sídli na jednom z indonézskych odľahlých ostrovov. Obýva ho divoký kmeň, ktorý nemá rád votrelcov. Donedávna šlo o kanibalov. Ideálna premisa pre film so špičkovým názvom. Evokuje ním totálne vyhladenie a život po smrti. Dej samotný k tomu pridáva aj konzumáciu ľudského mäsa, očí a vnútorností. Ďalší dej je zbytočné rozoberať. Kto chce pozrie si. Neprehlúpi, gore efekty sú spolu so ženskou nahotou výživné. Masky a zvuky zombíkov komicky strašidelné. Zaujímavosťou bol posunutý vzťah živých mŕtvych, ktorí sa v 99% zombie filmov správajú ako spomalené kreatúry, vôľou absolútne odtrhnuté od akejkoľvek reťaze. S výnimkou reťazovitej túžby po krvi živých. Tu plnia úlohu užitočných a na slovo poslúchajúcich pomocníkov ich stvoriteľa - šialeného doktora. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený súčasne s filmom Zombi 2 (1979), v lete 1979 a dokonca používa niektoré z rovnakých rekvizít a scén, ale tento film bol vydaný o päť mesiacov skôr. (Bilkiz)
  • Ve scéně, kdy asistent Toran (Roberto Resta) vyskočí z okna, se při dopadu oddělí ruka z figuríny imitující jeho tělo. V následujícím záběru, kdy Toran umírá, má ovšem obě ruce v pořádku. (masekjc)
  • Film obsahuje minimálně dvě scény z legendárního zombie hororu Zombi 2. Objeví se zde i stejné exteriéry a herci ze jmenovaného filmu. (folklorman)

Reklama

Reklama