Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak by vypadal svět, ve kterém Superman nevyrůstal v USA, ale v Sovětském svazu?
SSSR, 1955 – sovětská propaganda představuje světu Supermana – neporazitelného hrdinu a symbol sovětské moci a komunismu. Prezident Eisenhower pověřuje geniálního Lexe Luthora úkolem vymyslet a vytvořit protiopatření, které by USA ochránilo před novou sovětskou hrozbou. Superman však brzy odhaluje skutečnou zrůdnou tvář režimu, který ho vychoval a kterému věrně slouží. Proto se rozhodne vzít budoucnost Sovětského svazu do vlastních rukou a přetvořit svět dle komunistických ideálů. (TwoFace)

(více)

Recenze (66)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sovietsky súdruh Superman ? Vlastne prečo nie. Videl som už Japonského Batmana (Batman Ninja) a ten ma tiež zaujal postavami "vhodnými" do iného obdobia než je tradičný Gotham a Metropolis. Red Son obsahuje niekoľko zaujímavých scén, či už sú to bitky zo súdruhom Batmanom alebo hrdinská reč na červenom námestí vedľa veľkého Stalina. Netradičné obdobie a netradičná výmena uloh priniesla niečo čo tu ešte nebolo a možno aj preto ma to bavilo. Hudba od Frederika Wiedemana na ruský spôsob sa tiež podarila. Animácia a akcie sú od ostrieľaných profíka (Sam Liu) znova štýlové. 75% - 4* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Nápad zasadenia Supermana ako občana ZSSR zaujímavý, rovnako treba pochváliť aj odsúdenie komunizmu a všetkých režimov, ktoré zotročujú ľudí. Netradičná poloha postavy Supermana ako diktátora a jeho ambivalencia sú vítané, rovnako ako dejová línia so sovietskym Batmanom. Predvídateľnosť a oklieštenosť charakterizácie a hĺbky postáv sa tiahne celým filmom, ostali tradičné klišé spájajúce sa so značkou a priveľký dôraz na ideálny patriotizmus. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcom sa musí nechať, že našli odvahu celý mýtus Supermana otočiť hore hlavou. No a je z toho najpolitickejší a najodvážnejší Superman, aký tu kedy bol. Samozrejme, šróbovanosť dialógov, zámerný pátos a nejaké tie chybičky sú súčasťou hry, bez ktorých by to skrátka nebol Superman. Ortodoxní priaznivci Batmana by si mali nechať zájsť chuť, po tomto filme budú Liu a spol. z celého srdca nenávidieť. Asi ani netreba dodávať, že je to lepšie, ako Man of Steel, Superman v Batman, nehovoriac o Justice League. A je to aj svižnejšie než Wonder Woman. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý animák. Příběh se neustále někam posouvá a nestojí na místě. Veškeré poseltví, které tento film přináší je velmi silné a hodně k zamyšlení nejen nad státními režimi, ale nad povahou lidstva samotného a zaslepené honbě za něčím v co věříme, že je správné, ačkoli to tak vůbec být nemusí. 4* 80% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem mohl čekat, že když už někdo potěší alespoň animovaným ztvárněním nejkreaturitivnějšího (= subjektivně nejlepšího) nápadu na zpracování jinak nesnesitelné DC ikony, tak to ve výsledku přesladí, přizdisráčsky z rudé přelakuje na hvězdněpruhovano (viz např. emocionální podpásovka s gulagem a následná anihilace Džugašviliho) a zejména okleští o geniální závěrečnou pointu, za kteréžto "opomenutí" bych autorovi scénáře naordinoval aspoň třicet let v nějakém fajn letovisku na Kolymě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film je adaptací stejnojmenného příběhu ze série „Elseworlds“ vydaného roku 2003. (TwoFace)

Reklama

Reklama