Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Je to jen samice. Nemá žádnou moc." :-) Legenda je příspěvek Ridleye Scotta do škatulky fantasy, kterým se v 80. letech celkem slušně dařilo. Celý film působí, jako by si na něm chtěl vizuální kouzelník chtěl v první řadě vyzkoušet vizuální fígle, protože výprava a masky jsou skvělé (myslím, že rekvizitář nechtěl po natáčení bublifuk hodně dlouho vidět), ale scénář je vcelku obyčejný. Ději chybí tah a celý film je tak trochu rozplizlý. Mladý Tom Cruise v roli Jacka "Tarzana lesa" podal celkem slušný výkon a to samé se dá říci o krásné Mie Sara. Film svojí temností připomíná Nekonečný příběh, ale kvalitou je o třídu níž. Ač mám rád tenhle žánr i samotného režiséra, nemůžu hodnotit lépe než za 3* Podobné filmy Nekonečný příběh (1984), Labyrith (1986) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se bála toho hnusného skřeta a červeného démona. Ten mě děsil ve snech. Takže maskéři odvedli kus výborné práce a to samozřejmě nejen na této masce. Mladý Tom Cruise byl vážně roztomilý. Vůbec mi nevadily ani ty jeho křivé zuby, které si pak nechal upravit. Když jsem byla malá, tak jsem scény s jednorožci oplakala. Dnes jsem jako dospělá byla na tom úplně stejně. Krásný pohádkový příběh. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu dosti dobře zpracovaný novopohanský fantasy film. Obdivuji hlavně výtvarnou stránku - ta nemá chybu. Je to velká série působivých postmoderních obrazů...Jinak, co se děje týče, mám raději Letopisy Narnie; tomuto dávám silné čtyři hvězdičky, hlavně za to výtvarno a za (relativně ranou) dobu vzniku. Obsahovým nedostatkem pro mne je přesycenost filmu kreaturami, člověk - či jinak řečeno lidská přirozenost- se mezi nimi tak nějak úplně ztrácí... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Legenda je především pastva pro oči. Ridley Scott vykouzlil typický pohádkový příběh, kde proti sobě tradičně stojí dobro a zlo, zasazený do překrásného Tolkienovského světa a doplněn nádhernou hudbou Jerryho Goldsmithe. Legenda mě mile překvapila, od spojení Ridley Scott a fantasy pohádka jsem si mnoho nesliboval, ale nakonec jsem vcelku spokojen. Dodám jen, že jsem viděl 114 minutovou režisérskou verzi. S přihlédnutím k tomu, že je Legenda asi nejslabším "celovečerákem" Ridleyho Scotta, dávám jen za 3*. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,502,112Tržby Celosvetovo $23,506,237Ridley Scott je vizuálny majster a tu to naplno potvrdzuje. Aj keď príbeh je dosť priamočiary ale zas všetko naokolo je tak vyšperkované, že musím dať plné hodnotenie. Masky, kamera a hudba je tu na špičkovej úrovni. Famózna rozprávka! /90%/ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Britská společnost kameramanů udělila v roce 1985 Alexu Thomsonovi za tento snímek cenu za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama