Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (623)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skutočne som jediný, kto pozoruje onu hlúposť, formálny manierizmus a plytkosť tohoto pokusu o politický thriller? Strihová dynamika a efektná vizualizácia sú len povrchnou fasádou, spoza ktorej vytŕča smiešny Will Smith, nezaujímavý Gene Hackman a Jon Voight ako predstavitelia tuctových archetypov v klišoidnej historke o súboji odhodlaného jedinca s prehnitým "veľkým bratom". Najslabší Tony Scott, pretože najkomerčnejší. 30% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Napínavé od začiatku až po výborné finále. Miestami však boli zloduchovia príliš OP. Scenáristi im dávali do rúk všetky tromfy, len aby cielene vytvorili pocit, že z tohto sa už hrdinovia nemajú šancu dostať. A keď sa naopak potrebovali hrdinovia pochlapiť, zrazu aj obyčajný právnik dokázal prekabátit profesionálnych agentov. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Paranoia? No možná, ale tenhle strhující politický thriller roste z obav vytýčených v Orwellově 1984, oči Velkého bratra zírají otevřené dokořán... PS: Zajímavá je provázanost s Coppolovým filmem Rozhovor / The Conversation, kde Gene Hackman o čtvrtstoletí dříve sehrál velmi podobnou roli... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

U mňa jednoznačne najlepší Scottov film, kde všetky zložky jeho réžie a Bruckheimerových producentských fínt dokonale zapadajú do seba. Popri I robot najviac cool rola Willa Smitha, ktorému perfektne sekunduje Hackman. Sú ešte lepšia dvojka, ako Hackman s Washingtonom v Crimson Tide. Videl som trikrát a minimálne trikrát ešte uvidím. Najlepší technotriler nielen 90tych rokov, ktorý pri svojej neskromnej dĺžke ani na sekundu nenudí. U mňa ešte o mierny level vyššie, ako podobne akčne schizofrenicky ladený Bourne. Až ďalšie pozretia, keď ste starší a chápete súvislosti, odkryjú drobnosti, ako napríklad obsadenie Hackmana na základe Rozhovoru. No a po 11. septembri dostal film ďalší rozmer. Pre mňa najlepší akčný film 90tych rokov. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin a Harry Gregson-Williams: 1. Main Titles [2:00] ,2. Enemy of the State Main Theme [2:55] ,3. Brill's Theme [3:28] ,4. The Ferry [1:16] ,5. Hotel Chase Part 2 [3:45] ,6. Zavitz Chase Part 1 [2:02] ,7. NSA Research [2:35] ,8. Brill and Dean Meet [4:13] ,9. Free Ferry [0:37] ,10. Nanny Drive [1:32] 11. Final Confrontation [8:43] ,12. Coal Yard Part 1 [3:42] ,13. Face to Face [3:09] ,14. The Tunnel Part 1 [1:57] ,15. Coal Yard Part 2 [4:53] ,16. Rachel's Found Dead [5:18] ,17. Wish You Were Here [1:59 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Gene Hackman (Edward Lyle) nejprve roli několikrát odmítnul, přesvědčil ho až telefonát Tonyho Scotta. Will Smith (Robert Clayton Dean) se k projektu upsal právě kvůli možnosti spolupráce s Hackmanem a to i za relativně nízký honorář. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama