Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (623)

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Klasický příběh (nespravedlivě obviněný a pronásledovaný…) podpořený špionážními technologiemi, který nenechá ani po letech člověka v klidu. Akce, napětí, W.Smith, G.Hackman a originální vyústění, dělají z filmu stále velice dobrou podívanou. Fakt, že tohle je ,,parketa“ T.Scotta není třeba víc rozebírat! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film který je rozodně nadstandartem v žánru - patřičný poměr akce, napětí, hereckých výkonů, dobře technicky zvládnutý, prostě vše, co čekáte od Jerryho Bruckheimera. Z druhé strany - film není ničím výjimečný a naprosto dokonale zapadá mezi jinné dobře zvládnuté akční thrillery, takže na něj brzy po shlédnutí zapomenete. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Bournovo ultimátum. Sice jeho kvalit nedosahuje, ale i tak se jedná o perfektní film, který vás jen těžko nechá oddechnout. Akční scény střídají intriky Národní vyšetřovací služby a příběh, ačkoliv trochu ohrátý, každým okamžikem nabírá na tempu. W. Smith se mi líbil, ale místy mi přišel hrozně chytrý a jindy zase uplně blbý:-) 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste připravenej na rychlej útěk?" Mně některý věci docházejí pomaleji, ale pokud budu někdy prchat oblečenej pouze v županu tunelem před bandou zabijáků a všechny kamery se za mnou začnou zvědavě natáčet, tak i mně dojde, že asi mám problém. Panu Deanovi to došlo o něco rychleji než mně, ale naštěstí tápal, nechápal a pátral tak, aby mě tím dostatečně zaujal i pobavil. A jestliže se film o těchto technologiích točil v roce 1999, tak snad ani nechci vědět, jak moc je naše soukromí veřejný nyní. Pro klid v duši si svou analogovou minulost a zálesácký vybavení ještě ponechám ve skříni. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Příběh je vystaven na mockrát zopakovaném námětu. Jeden člověk je opět obětí tajné složky státu, opět samozřejmě v USA. Tady je snad drobná změna v tom, že tyto tajné složky mají k dispozici veškeré představitelné i nepředstavitelné monitorovací zařízení. Moc mě to zkrátka nebavilo. Jako bych už předem věděl, jak všechno bude probíhat a jak všechno skončí. Opravdu nenacházím nic v čem by bylo tohle drama lepší než ty ostatní. Nepřítel státu mi přijde opět a znovu vyroben ze stejného těsta. Dávám takové pěkné 2*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Film hned několikrát odkazuje na snímek Rozhovor (1974), ve kterém si Gene Hackman (Brill) zahrál velice podobnou roli – některé zdroje dokonce označují Nepřítele státu za nepřímé pokračování. (Sony1994)
  • Natáčelo se od 5. listopadu 1997 do 6. dubna 1998 v Kalifornii, D.C. a Marylandu. (Varan)
  • Na konci filmu Robert Dean (Will Smith) zjistí, že má v bytě skrytou kameru, protože v televizi se objeví jeho obraz. On se ale dívá ke stropu, na detektor kouře, ve kterých byla v předchozích případech kamera ukrytá, přitom dle obrazu v televizi to vypadá, že kamera je hned v prostoru televize. Obraz je navíc horizontálně převrácený, vypadá to tedy, jako kdyby koukal do zrcadla. Například skrytá kamera u Thomase (Jon Voight) doma snímala obraz normálně. Tam je chyba střihu, kdy si díky dceři všimne v televizi, že jsou snímáni, ale v záběru ze skryté kamery si ještě čte a nekouká do kamery. (marcel5)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama