Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že nejvíc se budu za pár let těšit na to, až si s dcerkou pustím - já nevím - třeba Indiana Jonese, marvelovky, Harryho Pottera, Vetřelce... a ono prdlačky. Ve zdaleka největším očekávání je teď totiž právě ta budoucí událost, kdy za několik let společně usedneme k Rodině na baterky. I s mámou. A králíkem. A pokud možno i s tím mladším bráškou, no. [Netflix] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Určite ma potešilo, keď sa po polhodine ukázalo, že Mitchellovci budú hard core kyberpunk s reminiscenciami na viaceré podobné snímky vrátane TRON-u. Čo ma tešilo počas celého deja menej, bola samotná rodinka. Prišla mi nie príliš charizmatická a hlava rodiny mi liezla na nervy od začiatku do konca. Uznávam obrovskú snahu a talent tvorcov, dali si vážne záležať na filme tak, že väčšina divákov to plnohodnotne ocenila. Ja som bol asi až príliš zmätený záverečnou crazy akciou, kde som sa totálne stratil v zbesilom strihu a chaotickej mizanscéne. Ale bezproblémová sedmička a opäť tu mám problém s tým, že ju nedokážem spravodlivo udeliť. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák pro děti, ale nic víc - do řady k Zataženo, občas trakaře nebo třeba Raubíř Ralf to opravdu s klidem zapadne, ale já mnohem víc ocením nějaký film s vizí, příběhem a vlastním stylem jako byli třeba nedávní Vlkochodci. Úžasňákovi a Jak vycvičit draka jsou z úplně jiného vesmíru, Spider-Verse taky. Tohle je spíš random sbírka nápadů, ze kterých místy poněkud cítím jejich vykalkulovanost, a opakování mouder o rodině, bez kterých se tyhle filmy neobejdou snad nikdy. A ta spousta narážek na popkulturu je dnes taky docela standard, Mitchelovi tím nijak nevyčnívají... ti vyčnívají akorát tak zběsilostí podání, což mám ale chuť označit spíš za hysteričnost. Jako by si autoři uvědomovali že jejich nápady nejsou zrovna výjimečné, a tak jich aspoň chrlí hodně a všechno je velmi uřvané a velmi barevné. Je to podobně "povedená spotřebka" jako nedávná Raya a drak - a stejně jako u ní tohle má velmi pěkný vizuál, nestihl jsem se nijak nudit, a za rok si už o tom filmu nebudu pamatovat skoro nic. 8/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lord-Miller je zavedené tvůrčí duo, kterým se daří zejména na poli animáků, nicméně rád bych je taktéž viděl u dalších příležitostí co se týče hraných filmů. Nicméně dle závěrečných titulků je The Mitchells vs. the Machines srdcovým projektem zejména režiséra a je to na tom docela znát. Originálními nápady se to tu jen hemží (vyvažování jednoho velkého klišé příběhu) a rozhodně se jedná o kvalitní animák pro celou rodinu a nejen pro děti, což je ten častější případ. I tak ale ze snímku nejsem nijak zvlášť odvařený, dokoukal jsem ho nadvakrát (částečně kvůli únavě), gagům, kterým jsem se měl smát, jsem se smál jen zřídka a zkrátka mě to nijak zvlášť nestrhlo, ačkoliv to má své velice silné momenty, jež ale mnohdy nejsou dostatečně vytěžené a zas se přeskakuje někam jinam. Film je možná až příliš hektický a hodina padesát je na animák docela dost. Rozhodně oceňuji novátorský styl animace, podobně jako Spider-mana : Paralelní světy (až tak daleko se tentokrát nejde), nicméně kdybych si měl vybrat mezi stylem animace studií Disney nebo illumination, neřknu-li Pixaru, vyberu si rozhodně je. Ale na poměry filmových akvizic Netflixu (koupeno od Sony) se rozhodně jedná o klenot, který se originální tvorbou červených nemůže vůbec měřit...80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svérázný a výrazně osobitý animovaný počin, který Vás svým pojetím a vtahující animací vtáhne a už nepustí. Snímek The Mitchells vs. the Machines rovněž zaujme i užitým tématem, které se navíc nebojí originálně ohýbat a vkládat do něj mnohdy neočekávané odkazy na jiné snímky. Musím zde samozřejmě vyjma krásné animace zmínit i třeskutý dabing, úchvatné tempo či bláznivé roboty Erika a Deborah 5000, kteří už tak absurdní a komediálně laděné situace (obří Furby vládne) povznášejí na zcela nové úrovně. Pokud tedy hledáte svěží animovaný film, který Vás bude bavit od začátku až do konce, vězte, že jste ho právě našli. Skvělá práce! (Netflix) „I'm here to bust criminals and lick my own butt. And I'm all out of criminals!” ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Píseň, kterou si několikrát v průběhu filmu společně zpívá tatínek Rick s dcerou Katie, je T.I. ft. Rihanna – „Live Your Life“. (Marcos22)
  • Ústredie vzbúrených strojov svojím vzhľadom a modro-fialovo-oranžovými farbami odkazuje na film TRON (1982), ktorý tiež pojednáva o počítačových technológiách a virtuálnom svete. (ČSFD)
  • Ve flashbacku vidíme, jak malá Katie ukazuje své třídě její snímek „Dial 'B' for Burger“, jehož název je referencí na film Dial 'M' for Murder (1954). (Schyzartis)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama