Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (373)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Asi som od toho čakal veľa. Zápletka je vo svojom základe až príliš banálna a film je málo inovatívny. Rodina okrem otca je neuveriteľne nesympatická. The Mitchells vs. the Machines má v popredí veľmi nesympatické postavičky, ktorých vzájomná chémia a charakteristické rozdiely dokážu stresovať deti a vytvárajú naozaj nezábavný a nepodmanivý dej. Ja sa síce s deťmi na animáky nedívam, ale nechápem ako sa nejakým rodičom môže páčiť, keď v animákoch ukazujú násilie a bitky. Veľmi často sa do príbehu prelína zložitý vzťah medzi otcom a dcérou, taktiež sa poukazuje na závislosť na technológii a jej tienisté stránky všeobecne, ale v prvom rade je to hlavne úplne šialené a nereálne. Animák nedokáže prekvapovať a vhodne mixovať humor s napätím. (5.5.2022) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejinovativnější animák poslední doby a po V hlavě další generační krok rp animáky. Ne s přesahem tématu jako u zmíněného Pixaru, ale v přístupnosti a moderním pojetí, kdy forma a vtípky jsou v symbióze a v mnoha případech se animák propojuje se svými předobrazy (zrovna ten Tron především Legacy tu je jasný i po stránce vazby hudby a obrazu v poslední části filmu). Navíc mě tenhle humor fakt bavil, protože téma "nepochopeného dítěte v rodině" je super univerzální a pro mě velmi sympatický. Za mě jsem se ani tak dlouho nezasmál, jako tady a třeba finální pes na kapotě je prostě super. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem nějaký absolutní relax a Rodina na baterky mi ho dopřála mírou vrchovatou. Jeden z nejzábavnějších, nejvtipnějších a nejnápaditějších animáků z USA za posledních třeba klidně deset let. Čoklík (vepř, bochník chleba?) a dva praštění roboti vládnou filmem stejně tak, jako celá rodina Mitchellů. A ač film chvíli vypadá jako taková dětská varianta na Trona – a to jak grafickými efekty, tak mnohdy i výborným soundtrackem – tak je to vlastně klasický příběh o tom, že rodinné zázemí je sakra důležité v každé rodině. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že mě to tak chytne, je to vážně chytré. Najdeme tu i dost odkazů na filmy jako Kill Bill nebo Úsvit mrtvých. I animace je zajímavá a celé je to dost originální na poměry rodinného animáku. V tomto filmu celý svět ovládnou roboti a naše rodina Michtelových je jediná, která ho může zachránit. Vyráží na tuto šílenou výpravu plnou dobrodružství, na které se pokusí urovnat své rozpory. je tam pár dost chytrých nápadů. Taky se mi líbil 80kový syntezátorový hudební podkres. Závěrečná scéna opravdu stojí za to, pobaví i dospělé. "Selhání systému." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Mitchells vs. The Machines" je podľa mňa filmový adept na animovanú klasiku. A nemyslím si, že by som preháňal. Veril som, že pôjde o dobrý animák, no nečakal som, že ma to prekvapí až na takomto leveli. Myslím si, že všetky najdôležitejšie aspekty zvládol film absolútne perfektne. Má silný rodinný príbeh podaný s postavami, ktoré pôsobia skutočne. Napriek tomu, že sú trošku blázniví. Pôsobia skutočnejšie než väčšina uhladených rodín, ktoré sme videli miliónkrát a nevedia priniesť dokopy nič nové. Mitchellovi sú správne komickí, no súčasne pôsobia aj veľmi skutočne. Pravdou je, že môžem opísať všetky postavy a rovnako aj ich vzťahy. Vzťah medzi Katie a jej otcom je spracovaný skvele. Vnútorne si nerozumejú, no majú sa radi a chceli by, aby jeden pochopil toho druhého. A teší ma, že film neukazuje, že jedna strana má pravdu a druhá nepočúva. No film si nájde ideálny balans na to, aby obaja pochopili chyby vo svojom správaní. A to je super, lebo tínedžeri môžu lepšie pochopiť svojich rodičov, no rovnako rodičia aby vnútorne nemaľovali neustále čerta na stenu ale reálne verili v talenty a schopnosti svojich detí. A dali šancu tomu čo robia. Je to veľmi dôležité. A film to skvele adresuje. No rovnako super sú aj ostatné vzťahy. Medzi Katie a jej bratom. Medzi mamou a otcom. Spôsob akým mama obdivuje svojich susedov a ich perfektnú rodinu. Všetko toto sú skvelé aspekty a kvalitne zapracované do príbehu. Animácie? Fantastické. Osobne mám pocit, že Sony konečne našli tú správnu cestu akou by sa ich animované štúdio mohlo uberať. Dáva to totiž ich postavám skutočne jedinečný charakter a nepôsobí to ako lacná karikatúra. A okrem toho tá skvelá farebná paleta stojí za to takisto. Dokonca musím povedať, že aj odkaz filmu je skvelý. Ako veľmi sme závislí na našej technológii a ako to môže vyzerať ak by sa začalo napĺňať Čapkovo R.U.R. Okrem toho zloduch v tomto filme je rovnako skvelý. Je to síce predvídateľné, no motívy sú veľmi dobre vysvetlené a pochopiteľné. Myslím si, že monológ, kde vysvetľuje svoje dôvody s názornou ukážkou na Markovi je super. Film má občas nejaké logické chyby, ktoré ale dokážem odpustiť, lebo všetko ostatné je zvládnuté skvele. Pýtate sa aké? Napríklad prečo keď všetky notebooky v obchoďáku začnú byť agresívne, tak jedine notebook, kam sa uploaduje vypínací kód ostane nedotknutý. A je tu ešte pár ďalších. Ale nemalo by to zatieniť všetko ostatné. Toto je skvelý film pre celú rodinu, ktorý sa stane klasikou. Bez najmenších pochýb. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Ústredie vzbúrených strojov svojím vzhľadom a modro-fialovo-oranžovými farbami odkazuje na film TRON (1982), ktorý tiež pojednáva o počítačových technológiách a virtuálnom svete. (ČSFD)
  • Furby z filmu je skutečná hračka pro děti. (Ondra.Simmer)
  • Roboty vo filme boli navrhnuté podľa vzhľadu humanoidného robota ASIMO, ktorého vyrobila Honda v roku 2000. Zaujímavým detailom je tiež to, že keď sa roboty obrátia proti ľuďom, v ľavom hornom rohu ich tvárových displejov sa objaví červené svetielko. To môže odkazovať na robota HAL z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). Oba tieto filmy majú spoločnú zápletku, v ktorej sa umelá inteligencia obráti proti ľuďom, ktorí ju chcú vypnúť. (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama