Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

mm13 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak, zasadenie do komunistického Sovietu tomu tiež veľa nepomohlo... minimálne čo do uveriteľnosti vývoja udalostí na základni. Čo tam tie postavy predvádzajú, to by si za daných podmienok nemohla dovoliť žiadna z nich. Ale "votrelček" vyzeral vynikajúco, zápletku to malo pomerne hravú a ani spomínané postavy (samé o sebe) neboli úplne márne... skrátka obyčajne vydarený príspevok do žánru, pri ktorom je škoda, že nemal odvahu byť niečím viac alebo aspoň byť iný do všetkých dôsledkov (čo je všeobecný a najväčší problém súčasnej, komerčnejšie ladenej ruskej kinematografie). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, námet je podobný ako je Votrelec, aj keď iba naozaj veľmi okrajovo, tu totiž votrelec hostiteľa nezabíja. Príbeh mohol byť zaujímavý, len mám pocit, že ho autori trocha odflákli. Najlepšia bola vizuálna stránka a pekná práca so svetlom. To ostatné skôr podpriemer. Aj od záveru som čakal viac. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si užil. Ruská verze filmů Life a Alien. Mělo to dobrý nápad a potvora vypadala hezky. Hutná atmosféra a opravdu luxusní soundtrack. Líbilo se mi jak mimozemská entita fungovala. Filmy tohohle typu prostě můžu jo a taky jsem čekal, že se to bude odehrávat ve vesmíru a to se neodehrává o to zajímavější. 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) SPUTNIK, novinková ruská sci-fi záležitost. Jak už tu mnozí píší, je to taková variace na spoustu vesmírných filmů na monstra typu VETŘELEC atd. No, děj se sice krom úvodu odehrává na zemi, takže to ani k ničemu moc přirovnávat nechci. Takže, nechci, aby to vypadalo, že nemám rád ruské filmy. Pravda je taková, že jich asi nemám nakoukáno moc. Třeba ale nedávný film KÓMA mi vcelku sedl …. Tenhle SPUTNIK ale moc ne. Ještě zpočátku se to tvářilo zajímavě, s tím, že mi hned začalo vadit pomalé tempo a chvílemi i podivné chování postav. Jako jde se hned na věc, máme tu mimozemskou bytost, relativně zajímavé nápady, ale to mi do cca půlky filmu stačí a pak už mě nebavilo zhola nic. Poslední cca 20 minutovka se už rozjede, ale to už šlo mimo mě. Asi nezafungovala atmosféra, napětí a bůh ví, co ještě. Téma je asi už dost využité a nebylo to točeno moc poutavým a strhujícím stylem. Takže je to jen na jedno vidění. Ale ani do průměru to nemohu zařadit, bohužel …. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cca první polovina je parádní.. Film umí prodat, že je jinej než holywůd.. Betonová základna kdesi v prdeli kazašských stepí má fajn atmošku.. Základní motivy filmu jsou relativně nápadité.. Herecky je to do pohody... Pak se tohle všechno začne v druhé polovině tak nějak drolit.. Scénárista, který jakoby nevěděl jak z toho všeho ven, nasazuje řetězec zkratkovitých, těžko uvěřitelných a naivních řešení situací, který ke konci zapadá až téměř do rozbředlého patosu... Úplně do průseru se to sice nakonec fakt nedostane, ale potenciál první poloviny je nevyužitý... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

26.07.2024

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama