Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jeden problém je zásadní: i ti chachaři z ostravsko-karvinských dolů jsou strašidelnější. A to je prostě špatně. Film nenudí, ale ani nijak zvlášť nebaví, takže kromě závěrečné pasáže v dole se nebojím hovořit o zklamání. Navzdory deseti příjemným vraždičkám je zajímavé vlastně jenom to, kdo je vrahem - a to ještě jen v souvislosti s remakem z roku 2009. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s banským mestečkom viedol aj k originálnemu poňatiu zabijaka, respektíve nápad na vzhľad zabijaka mohol viesť k výberu dejiska mordovačiek. Finále sa tak mohlo odohrávať iba v jednom prostredí, a to samozrejme "dole v dole". Každá vražda je nápaditá, s krompáčom je síce sranda, ale vrah nemá problém využiť aj iné prostriedky na elimináciu obyvateľstva miesta, kde každý každého pozná. Záver možno prekvapil dobové publikum, dnes už asi málokoho, ale je logický a umne včleňuje do motivácie vraha tragédie minulosti. Dnes už zamrzí aj haprujúca logika, v momente, kedy každý vie, že tu opäť vyčíňa masový vrah, sa tomu väčšina deciek smeje a aj tak si usporiada valentýnsku párty. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kanadský slasher, u něhož je nutnost vidět UNCUT verzi. Vše se točí, jak už název napovídá, kolem svátku sv. Valentýna v městečku Valentine Bluff, kde se stala zrovna tragédie. Zasazení do tohoto časového úseku se povedlo, jelikož jde o přímou konfrontaci sladkých srdíček a parádních gore scén. Opravdu vydařený je i vrah, jehož tvář zahaluje plynová maska a v ruce svírá pořádnej krumpáč. Prostředí dolů přidává na děsivosti a samotné vraždy jsou také parádní. Kupodivu mne nezklamaly ani herecké výkony, což je u slasheru docela výjimka. Rozhodně jeden z nejlepších slasherů, který dokáže konkurovat, jak 'HALLOWEENU', tak 'FRIDAY THE 13TH'. Pro fanouška nutnost, pro mě srdcovka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

My Bloody Stupid Police Chief. On je hybatelem děje, protože po dvou brutálních vraždách nechce volat vyšetřovatele, vlastní liknavostí dovolí valentýnský večírek suverénů ze suterénu a ještě se postará o jedinou lekačku, když na dobře osvětlené noční ulici náhle posvítí hlavní hrdince z deseti centimetrů baterkou do obličeje. Vše mu ale odpouštím, měl to ve scénáři.. Maskováním zabijáka a jeho z traumatu vzešlými motivy to trochu připomíná ve stejném roce vzniklé Vrah Rosemary, ale řekněme si na rovinu, že vystříhaná verze by ke statusu žánrového kultu ani nepřičichla. Finální duel na hornický krumpáč a lopatu drobátko prkenný, podobně jako některé herecké výkony, ale to dýchání přes chobot plynové masky se vryje do pamětí, stejně jako jeho metaforické využití v úvodní scéně. Tři kanárci. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Maskér Thomas R. Burman prohlásil, že jeden z jeho krvavých výtvorů byl natolik realistický, že se při pohledu na něj režisér George Mihalka pozvracel. (oje)
  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)

Reklama

Reklama