Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Shit 

všechny recenze uživatele

Měl sem to potěšení si dát uncut verzi a musim říct, že DJ Obelix má pravdu, cut verze musela být kvůli vystříhání gore scén slabá, ale ta správná nezprasená uncut verze je fakt výbornej osmdesátkovej slasher se skvělým zabijákem v hornickým úboru, plynový masce a s perfektně božskou zbraní v podobě krumpáče, kterou vraždí absolutně parádně, nemilosrdně a v uncut verzi pěkně drsně, což je ještě podporovaný hodně vydařenýma trikama. Jediná slabší chvilka nastane na konci, kdy odhalení opravdu neni šokující a pointa je trošku trapná, ale jinak to v mnohým předčí i takový parády jako Pátek třináctýho nebo Halloween. Fakt se neni čemu divit, že to je oblíbenej horor Quentina Tarantina ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Asi před 13 lety jsem tomuhle dílu dal jako naštvaný puberťák jednu hvězdičku a spílal jak neskonale nudná tahle vykrádačka PÁTKU TŘINÁCTÉHO je. Čas tomuhle moc nepomohl a já si dal na letošní Valentýn rewatch. A pořád platí to samé. Nuda. Žádné drama. Napětí nulové. Přitom vraždící psychopatický horník v plynové masce mohl klidně být ikonickou slasherovou postavou osmdesátých let. Bohužel je ovšem trestuhodně nevyužit, chybí tu klasické scény z perspektivy vraha a posuďte: je tu jen jedna jediná scéna, kdy vrah pronásleduje svoje oběti. Jinak se jen tak halabala vynořuje ze tmy a různých zakoutí a zpravidla při tom nevyleká ani postavy, ni diváka. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje nějaká cenzurovaná verze, tak to musí bejt děsný peklo jí sledovat, protože ani v té ''našlápnuté'' se nijakých extra vražd nedočkáte. Na druhou stránku ač je subžánr Slasher jeden z mých nejmíň oblíbených, tak pokud se tvůrcům povede vymyslet dobrého zabijáka a komparz k vybití není úplně debilní, sem tam si rád nějaký ten zářez lousknu. Valentýn určitě patří k tomu povedenějšímu co bylo natočený a to i díky tomu, že vrah je opravdu slušnej dobytek a pointa se sice dala tipnout, ale chvilku si s ní hlavu lámat musíte a je to opravdu spíš o tipnutí si, kdo z nich je opravdu vrah. Za to určitě taky body nahoru. Rozhodně to strčí do kapsy nejeden díl Pátku 13. Nebýt toho odfláknutého konce, snad poprvé bych mimo sérii Halloween vytasil osmdesátkovýmu vykosováku čtvrtou stárku. Remake, který byl můj první 3D film v kině asi před deseti lety je o něco slabší.65%. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Díky shlédnutí cenzurovaných scén dělá z tohoto hororu,opravdu zajimavý film se solidní dávkou brutality. Navíc vrah v masce se nedá ani moc kopírovat a je blbost všechny horory záčátkem 80.let s vrahem přirovnávat k Halloweenu a Pátku 13.tém. I tento horor se na vás vrhne a je na vás jak ho vezmete,já ho vzal dobře. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Až v roce 2009 vyšel první release v naprosto UNCUT verzi, s mnoha dříve vystřiženými gore scénami!! Neúspěch filmu byl původně způsoben mnoha cenzorskými zásahy. Naštěstí se podařilo zachovat vystřižené scény a do nového "special edition release" je znovu navrátit ... (Flipnic)
  • Maskér Thomas R. Burman prohlásil, že jeden z jeho krvavých výtvorů byl natolik realistický, že se při pohledu na něj režisér George Mihalka pozvracel. (oje)
  • Tento film byl na DVD vydán třikrát. (Chatterer)

Reklama

Reklama