Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina KURSU SEBEOVLÁDÁNÍ pro mě definuje můj oblíbený styl filmového humoru - suchý, inteligentní, vybuchující jak nabroušená tchýně... bezva. Poté však přichází zklidnění; na můj vkus až příliš velké zklidnění.... bojím se napsat: nudná část filmu. V této části se sice tu a tam objevují silné pasáže a skvělé vtípky, ale snímek už nedosahuje úvodního svižného tempa. Formální stránce nemám co vytknout; je filmařsky dobře zvládnutá, s výbornými hereckými výkony. Adam Sandler mi opět dokazuje, že se umí skvěle zhostit své role (jen se prostě dostat do toho správného filmu - viz například OPILÍ LÁSKOU) a je tím pro mě jakýmsi druhým Jimem Carreym. Stejně tak dobré herecké výkony podávají Jack Nicholson či roztomilá Marisa Tomei. Shrnuto a podtrženo: Príma komedie, která sice nepatří k tomu nejlepšímu, ale mě rozhodně nezklamala. Výsledný ortel: 70%. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jak mám Jacka Nicholsona ráda, v tomto filmu mi vůbec nesedl. Naopak Adam Sandler byl celkem fajn. Ústřední hereckou dvojici ovšem zcela přebíjí vtipně napsané a zahrané vedlejší postavy pacientů Dr. Buddy Rydella (Luis Guzmán, John Turturro a další). Konec je pak tak stupidně přestřelený, že jsem musela jít okamžitě s počtem hvězdiček dolů. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

každej máme ten práh vytočení někde jinde.... tudle sem byl v hospodě s jednim známým,,,von je tak trochu nácek neboco....a koukáme na televizi na naky silence z USA, co tam palicema mlatej do fungl novyho auta, aby se zbavili stresu,,zřejmě nějaka americka obdoba jogy,,,,,a ja mu povidam, tyvole plešatej, todle bych sem tam taky potřeboval,,,aspon bych si setril klouby,,,,,a von na to "tak pod semnou, já chodim do jednoho takovyho kurzu, a strasne mi to pomáhá"...a jamu teda slibil ze se tam aspon pujdu mrknout,,,,a kdyz sme pak vyrazili na to sezeni, tak prede dverma stal cigan a kouril....kolega se zastavil, a kouka na nej,,,a cigan vyndal žvaro (podle kolegy: "provokativně vyndal žváro") z huby, usmal se a prej "JAK SE VEDE",,,a vtom kolegovi zrudla pleš, během okamažiku svalil morenu na vobrubník, začal do něj kopat a řvat "CO JE TI DOTOHO TY ZMRDE CERNEJ...", a este par osklivejch veci,,a ja mu povidam: "tak to ti ty sezeni moc nepomahaj", a von na to: "blazniš? za tu dobu co sme se tu spolu mazlili, už bych ho normálně třikrát probod." ...no jak řikam, každej máme ten práh vytočení někde jinde ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie s výbornými ústředními postavami. Adam Sandler je možná můj nejoblíbenější komediální herec a tady své nadání pro podobné typy filmů potvrzuje. Nabručený Jack Nicholson ho skěle doplňuje. Tato komedie podle mého nedosahuje kvalit "50x a stále poprvé" nebo "Trestná lavice", dalších to Sandlerových filmů, ale určitě vás slušně pobaví, možná i poučí. 65% ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho konca na baseballovom ihrisku, mohlo to byť aj na plný počet. Podľa môjho názoru jedna z najvtipnejších Sandlerových komédií, ktorá stavia hlavne na skvelom hereckom obsadení. Výkon Jacka Nicholsona je opäť úžasný (a hlavne jeho mimika) a postava psychiatra Buddyho Rydella je asi jeho najbláznivejšou. Tak trošku zvrhlejší film, než som čakal. Ale zábava je to veľmi dobrá. /80%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Kabina letadla je zařízena přesně jako v Boeingu 767 - před odletem se však v záběrech objevuje Boeing 737. (jirijost)
  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)
  • Když chce Dave (Adam Sandler) vyznat lásku své dívce na stadionu, chce se za každou cenu dostat k mikrofonu. Pak jej ale odvedou a za chvíli zase přivedou, načež mluví bez mikrofonu, přesto je však na celém stadionu slyšet. (jirijost)

Reklama

Reklama