Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barry (Gary Green) je zdrogovaný, násilnický bastard, který je po dalším flámu unesen mimozemšťany. Barry si sedne na zadní sedadlo, když mimozemský návštěvník převezme kontrolu nad jeho tělem a vezme ho na projížďku Kapským městem. Následuje nápor drog, sexu a násilí, když náš mimozemský turista vstupuje do podivného a nádherného světa lidstva. Fried Barry je založen na krátkém filmu z roku 2017 stejného názvu, který získal 12 cen na festivalech po celém světě. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Musim dát plnej počet protože jsem se už dlouho takhle nepobavil nad divností nějakýho filmu, a že tenhle teda fakt má v tomhle ohledu co nabídnout. Jen těžko se dá popsat co je film zač, řekl bych že jako takovej mix Drive, Davida Lynche, Tromy a pořádný dávky fetu. Nenechte se zmást tim že tohle je nízkorozpočťák protože si na tom dali vážně záležet a drtivá většina záběrů vypadá hodně dobře, a stejně tak je na tom zvuk a hudební doprovod. Gary Green v hlavní roli na Oscara, ačkoliv toho moc nenamluví tak jeho mimika a pohyby to neskutečně táhnou. Film se prakticky nikdy nezastaví a jde se z jedný ujetý scény do druhý, navzdory tomu na mě ten dojemnější konec zafungoval. Těšim se až si tuhle šílenost dám někdy znova. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Haluz maximální. Docela dost mi přišlo , že se tvůrci inspirovali Tripem z 1967 roku od R. Cormana s P. Fondou . Každopádně mixovat héro s koulema je opravdu nápad. Jen by mě zajímalo , kdo jako má být cílová skupina tohoto výtvoru . Protože ti , kterých se to týká , tak ti sami asi něco podobného zažívají a sledovat to na obrazovce nejspíš nebudou.. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Groteskní cesta junkieho Barryho od slova fried ve smyslu vysmažený až po fried ve smyslu usmažený světem kolem sebe. Ke konci už zajímavá variace na E.T., která jemně naznačuje, že zatímco někteří zcela zbyteční jedinci jsou tu stále, ty s přínosem může omezit dočasnost (lidově po čem hovno, to vydrží).. Těžko říct, jestli Green mužík Gary připomínal Tomáše Berdycha po 30 letech pravidelného užívání heroinu, nebo Gluma po 300 letech soužití s Prstenem, ale ta role mu sekla.. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Smažený Barry je Smažený film kde hnusáckeho feťáka unesú mimozemšťania, dajú mu do vtáka sondu a potom skrz neho pozorujú čo sa deje na zemi. Má to zaujímavý nápad, vizuál a pár parádne smažených scén kde emzácka bábka Barry tancuje na techno, robiac pri tom ksichty že by sa ho zľakla aj Carpenterova Vec, alebo uteká z blázinca v imaginárnej bojovej scéne jedného pacienta. Nanešťastie ale film začne skôr či neskôr nudiť, lebo vlastne nemá žiadny dej ani pointu, iba sled bizarných scén kde najprv stretáva samé nadržané ženské čo ho chcú ošukať, potom dílerov čo ho chcú sfetovať a napokon hajzlov čo ho chcú zmlátiť a zabiť. Pre emzákov za Barryho palubnou doskou to asi tiež musel byť kultúrny šok, ale čo aj čakali keď si na prieskum vybrali akurát Juhoafrickú republiku, kde podľa všetkého žijú len samé smažené kreatúry. Barry za pár minút splodí syna ktorého matka okamžite porodí, zázračným E.T. dotykom vylieči infarkt, rozdá si to na motorové píly s perverzným chirurgom a nakoniec zomrie a vstane z mŕtvych. Proste normálny smažený deň v JAR a to tu neuvidíme ani Die Antwoord, lebo to by asi sebedokonalejšie vesmírne inteligencie nerozdýchali a išli by smažiť vajcia na Neptún. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně divnej kousek. To se prostě slovy nedá popsat. To se musí vidět. Při sledování Fried Barry si budete připadat (sám) jako mimozemšťan. Neskutečnej haluzovej úlet. Problém je že tenhle tripoidní film alespoň podle mě zaujme minimum diváků.  Pro hodně lidí to bude jasnej odpad. Mě ale tenhle kousek fakt dostal a pohltil mě hned od začátku byť má naprosto triviální děj. Přesto jsem se ani na chvíli nenudil. Největší podíl na tom má perfektní kamera, dokonalej střih, barevný filtry a dobře zvolená hudba. Vše podtrhuje naprosto geniální Gary Green alias Barry. Fakt neskutečnej mimoň. Takže za mě můžu Ryanu Krugerovi i celýmu filmu jednoznačně zatleskat.  Dne 3.4.2023 píšu tenhle doplňující komentář. Tak jsem si dal po čase repete a musím konstatovat, že tohle je film přímo pro mě. Napodruhé jsem si tuhle psychedelickou tripoidní jízdu užil ještě víc. Což znamená, že zvyšuji hodnocení na 5hvězd. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama