Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Artušové legendy, mám rád fantasy a mám rád komiksy od Franka Millera (The Dark Knight Returns, Sin City, 300), no toto je riadna divočina a poriadne sprznená adaptácia. No kvôli R-kovému ratingu som to bol schopný pozrieť až do konca. Nebudem si tu pohonkávať na tom, že Artuš došiel s Afriky na žirafe ako ostatný. Je tu samozrejme hromada blbostí a legenda o Artušovi je prekrutená do tvaru paragrafu, ale keďže je to komiksová verzia, kde si to môžete dovoliť, tak som sa nad tým moc nepozastavoval a skutočne veľa tomu vedel odpustiť. Zaujal ma príbeh aj napriek tomu, že hlavne postavy sú nemastné neslané (to platí aj o hercoch). Dokonca ani akcia nepresvedčí či nestrhne, aj keď palce hore dávam za krvavé scény, odseknuté hlavy, ruky, nohy a tak podobne. Masky, kostýmy, či výprava nevyzerá zle, v každom diely sa pozrieme do nejakej jaskyne, zrúcaniny, hradu, alebo tak podobne, takže je tu celkom dosť zaujímavých miest. Efekty sú slabšie, ale zase sa s nimi neplytvá, takže tých pár vizuálne slabších scén sa dá prežiť. Aby som to zhrnul. Vizuálne je to pekne a zaujímavé, hudba sa tiež podarila. Herecky nepresvedčivé (obzvlášť v akčných scénach hlavnej ústave s tvárou Katherine Langford vôbec neveríte, keď už len uchopenie meča nie je presvedčivé, nie to ešte šermovanie a porazenie niekoľkých vojakov). Artuš nudný, bez charizmy a nasilu romantický, keďže romantika tu hra veľkú rolu a celé je to viac cielené na pre mladšie publikum. Dialógy chabé. Merilin a flashbacky asi to najlepšie, čo seriál ponúkne. No a prekrútený príbeh, ktorý sa snaží byť veľká multikulti fantasy ? Pre väčšinu je to asi skôr mínus, ale ja som sa postupne začal baviť na tom, akým smerom sa to vyvíja a bavilo ma to až do konca. Škoda, že nebude nebude druhá séria, pretože ukončenie tomu chýba, takže sa nedozvieme ako skončili osudy Merlina, Nimue, Artuša, či Lancelota. 60% - 3* ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Trailer byl super, úvodní znělka, perfektní kostýmy, to nádherné prostředí a řada neokoukaných tváří - to jsou hlavní plusy. A teď tedy hlavní mínusy? Prima příběh, i když žádná pecka, ale největší omyl je si vzít už milionkrát zpracovanou legendu a naprosto ji zprznit. Po prvním dílu jsem si ještě naivně myslel, že se příběh Nimue stočí správným směrem, ale díl co díl jsem jen viděl, jak použili známí jméno a zničili mu podstatu. Hrozná škoda, protože kdyby k příběhu Nimue patřil Merlin a hromada méně známých postav, proč ne. Ale tmavej Artuš? Jeho sestra (!!!) Morgana? Lancelot víla? Ne ne ne, všechno špatně a tento trend by se měl okamžitě zarazit. Zklamání určitě ne, ale výrazně nedotažený příběh přispěl hlavně k tomu, že znovu už ne. A fakt hlavně lítost. ()

Reklama

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dost velká příšernost -_- Totálně nesympatická Langford, černej Artuš...jako fakt? Vietnamci...tvle, když chci natáčet anglické legendy, tak na multikulti se pro jednou vykašlu, aspoň u hlavních postav!! To že Netflix cpe všude gaye, ideálně černé gaye a není film či seriál, kde by se tohle nelíbalo, tak hold na chvílu zavřu oči. Ale celý seriál koukat na tohle utrpení? Nevím, proč jsem se tak mučil. ---> 0% ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo to být dobré fantasy. Opravdu mě začíná štvát, že poslední dobou nad filmy a seriály snad nikdo, kdo je vytváří, nepřemýšlí. Šlo by to udělat lépe, mnohem lépe. Ach jo. Pokud budou dělat pokračování, budu se modlit, aby se poučili! I když má seriál krásné lokace, záběry i kostýmy, nedokázal tím vyvážit nepochopitelné změny charakteru postav, celkově chatrný scénář a dialogy, trapné a opravdu nelogické akční scény... Začalo to slibně, ale s každým dalším dílem to bylo horší a horší a závěr mě teda opravdu zklamal - to nezachránil ani Gustav Skarsgard. Mrzí mě tak celkově promarněný potenciál. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výpravou, triky a těmahle věcma to bylo vyladěné na seriálové poměry. Horší bylo spojení příběhu s postavami. Katherine Langford jako Nimue špatně uvěřitelná, hodí se mi do jiných žánrů, a to jsem se na ní těšil. Zbytek postav z Artušových příběhů nechybí, jen působí trochu jako verze pro teen publikum. Artuš castingem vysloveně neseděl. Každopádně další řada nebude, ukončení je takové nijaké, takže zřejmě zbytečné. (hodnocení za 1. sérii - konec)  ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama