Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jmenovali všichni jinak (ta známá jména z legendy kolem Excaliburu), tak by to nikdo s Artušem a spol. tolik nesrovnával a hodnocení mohlo být o něco lepší. Takhle to bylo vysloveně nejhorší dílo v dějinách, co kdy kdo kolem Merlina natočil!! Bez legrace, výprava, kostýmy, dobové reálie byly skvělé! Efekty kromě prvního dílu byly taky slušné! Ale vše ostatní, od hereckých výkonů, střihu a samotného scénáře, který je děravý jak ementál, to nestálo za nic. A je to fakt škoda, protože potenciál to mělo. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic nalhávat, seriál je od začátku příšerný a chaotický. Divák na všechno musí přijít sám a občas ani sami postavy neví kam patří. Po dvou dílech jsem to vypnul s tím, že tohle fakt nedám. Po čase jsem se vrátil a od druhé poloviny desetidílného seriálu to začalo do sebe zapadat jak prdel na hrnec. Z hlavní postavy se vyklubala sličná to pana a děj začal být mnohem zajímavější. Nebýt toho začátku byl by to slušný seroš, bohužel to tvůrci posrali jak mohli. ()

Reklama

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné, jak by hodnocení mohlo napovídat. Vyloženě špatné jsou efekty, na kterých se očividně šetřilo. Naštěstí ale, na úkor lokací a kostýmů, které jsou parádní. Vůbec jsem nevěděl, o čem seriál je a do čeho tedy jdu. Možná i proto, mě to celé mile překvapilo. Mám rád, když se k tématu přistupuje originálně. Dva hlavní sokové Katherine Langford a Peter Mullan na výbornou. Zejména druhý jmenovaný si svou roli vyloženě užíval. Ostatní herci zkrátka zodpovědně sekundovali. A že je Artuš černoch, Lancelot víla a jedna z hlavních hrdinek lesba? Není problém. 21 století. Kdo má rád Fantasy, určitě mrkněte. Mnohem větší zábava, než např. nudný Hobit. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Prokletá mohla být skvělým seriálem. Mohla a má k tomu vynikající předpoklady. Jen se to celé posralo. Možná, kdyby nebyla tak krutě naroubovaná na jiný, poněkud známější příběh o králi Artušovi. A obsadit do role budoucího krále Artuše černocha? To je opravdu zhovadilost! Chápu, že teď není nic tabu, ale nabourávat historii, byď tady jde spíše o fantasy, je divné. Je to tak divné, jako by někdo natočil snímek o Martinu Lutheru Kingovi a obsadil tam bělocha! Jasně, tady je to trochu jiný svět, ale hraje s nějakou reálií, nebo pověsti, která už tak fantasy není. Opravdu mi to lezlo na nervy. Mimochodem, jako budoucí Artuš byl pěkné béčko a dotáhl by to tak maximálně na strážného. Je to škoda, protože potenciál tady byl. Merlin je vynikající! Nimue a její meč? To bylo hodně smutné a spíše trapné máchání klackem. Fakt mě to mrzí. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Artušovská legenda je jenom záminka, jak do populární látky napasovat hollywoodské vidění světa. Černí jsou tam zakomponování jaksi mimochodem (nejspíš podle nového pojetí historie staří Římané vybrakovali Súdán a černochy nasadili do celé Evropy), tak je nutné nasadit v rámci diverzity další utlačované skupinky. A děj je klišé nad klišé. Jako vadný bod na LCD tam akorát ční Floki v podání Merlina. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno