Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bacha SPOILERY: Tak toto bol iný prúser. Kto sa diví, že tento seriál uťali, tak musí byť na hlavu. Ja viem, že doma pokročila a treba myslieť aj na LGBTQ, gender ideológiu a rasové blá blá blá, ale ALE urobiť Morganu afroameričankou, urobiť z Nimue takúto kravu, dať tam lesbické mníšky a tiež jedna z nich afroameričanka, hlavná mníška afroameričanka a urobiť Artuša tiež z afroameričana a jeho otec rytier v danej dobe tiež afroameričan? V podstate každý tretí-štvrtý človek "černoch" a dokonca v dobrých postaveniach? To tým v Netflixe fakt už takto "zajebáva"? To chcú takto mladým, ktorí o histórii vedia hovno, balamutiť mozgy? Ani jedno v danej dobe nebolo možné. Za jedno sa upaľovalo, druhé kvôli otroctvu tiež nebolo možné a rôzne kombinácie ani nehovorím. Detské spracovanie ála Herkules so Sorbom alebo Xeny len s občasným "krvavejším" nádychom tomu tiež nepomáha. Nedám odpad len kvôli celkom slušnej výprave, ale inak je to blud, grc, mišmaš všetkého, čo sa len dá. Ďalší dôvod, prečo viac držať palce HBO Max, Amazon Primu, AppleTV a Disney+, prípadne menším hráčom ako Hulu alebo Peacock. Z Netflixu okremá pár vymakaných seriálov a sérii sa stáva žumpa plná buzerantov. Nebyť seriálov ako Stranger Things, Lost in Space a pod., už by som ich bojkotoval len z princípu. Kým nezačali s týmto LGBTQ hnojom, tak som sa na ČSFD v komentároch vyjadroval slušne, ale ako s tým nastúpili, tak som zahodil všetky servítky okrem tých najhrubších. Fuck Netflix, Fuck LQBTQ agitky, Fuck MeeToo, Fuck Genderideology. ()

IceWine 

všechny recenze uživatele

Nemám rád na sílu tlačený LGBT a nemám rád prznění zažitých legend. K vlastnímu podivu, si tenhle seriál bere ze známých příběhů snad jen jména postav. Pokud se k tomu divák postaví, coby k novému fantasy seriálu bez předlohy - je to koukatelný, místy i poměrně zábavný.  Popravdě, tohle mě bavilo víc než jinej počin od Netflixu z téže roku a to Zaklínač. Ten byl efekty, scénářem i herci mnohem, ale mnohem horší. A to i u něj jsem se snažil odprostit od předloh, bohužel neúspěšně ... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám k týmto príbehom nulový vzťah, možno preto to nevidím až tak zle. A určite je to omnoho lepšie ako Millerov Spirit. Failov je tam kopa, predovšetkým davové scény sú strašne zle natočené, a niektoré kostýmy jak keby naschvál lacné (to sa mi práve celkom páčilo). Koniec mi stačil, aj tak to asi ďalšiu sériu nedostane. O niečom vypovedá fakt, že sa mi výnimočne nepodarilo nájsť žiadnu obľúbenú postavu (možno tá mŕtva lesbička?). Ale tak čumel som nato kvôli Langfordke a tú som dostal, že. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

To že ma toto len 47% neriešim, slaba umbrella academy má 80, ale sú to dosť odlišne seriály. Tu bol aspoň dabing. Seriál ma tak povediac fakt bavil. A to že má skoro každá epizóda nad 60% považujem za spravodlivé. Ale to celkové hodnotenie je fakt na smiech. Priemerná záležitosť ktorá ma aj lepšie stránky ale aj horšie. Pozrieť sa to ale dalo určite. 3* ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

Docela sem se na to těšil, ale bohužel „menší slátanina“... Že Artuš vypadá, tak, jak vypadá - OK. Že je tam nečekaně LGBT - OK. Že je Merlin ožrala - OK. Že to nemá s „předlohou“ nic společného - VELKÝ ŠPATNÝ. Že příběh je totální shit - VELKÝ ŠPATNÝ. Efekty teda docela LIDL, ale to se dalo čekat, aspoň lokace vypadaly fajn. Atmosféra nulová vyjma 2 dílů. 40% ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama