Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh chlapce a jeho strýce, který je soukromým detektivem, se odehrává v daleké budoucnosti, kdy vedle sebe žijí lidé a roboti, nikoliv však ve shodě. Mnozí roboti jsou nuceni obývat vyhrazené oblasti a je jim přisouzena úloha pouhých lidských sluhů, což samozřejmě nepřispívá ke klidu ani k harmonickému soužití. Když se chlapec setkává s robotem Timou, dostávají se spolu do mnoha komplikovaných situací, v nichž pochopí, jak důležité jsou city, které lidi odlišují od ostatních bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sci-fi anime o vzpouře robotů a o jednom megalomanském diktátorovi, co chce ovládnout svět, o dokonalé umělé dívence, která nechce být nástrojem podrobení lidí a o sirotkovi, který tak touží po otcovské lásce a uznání, až se z něj stane netvor. Příběh má velmi pěkný závěr, jen animace mi trochu nesedla a to je ta hvězdička dolů. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Znalci z HBO dali tento film do kategorie "pro rodinu". Snad proto, že jde o animovaný film. Co asi budou říkat děti tomu konci. Jinak ale skvělá záležitost. Zajímavé postavy, krásná animace především různých strojů a zařízení. Velmi mě překvapila hudba pana Hondy, která se často nese v jazzovém stylu. Velmi pěkné je hudební podkreslení závěrečné scény, která mě tedy dostala celkově. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Musím dať 5. Na animáciu postáv a hudbu som si síce chvíľu musel zvykať, ale nakoniec to vo mne zanechalo krásne pocity. Príbeh, posolstvo, myšlienky... nič z toho nebolo také výrazné ako napr. v GITS, ale keď sa všetky tie nápady a emotívne scény vliali do dychberúceho finále, vytvorili výnimočný celok... S filmom sa môžte stretnúť aj pod názvom Robotic Angel... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Luxusní anime podle stejnojmenného komiksu Osamu Tezuky, jenž byl ovšem samozřejmě remakem původního filmového díla. Práce Tezukova studia byly vždy výrazně orientovány na západního diváka a nejinak je tomu i zde - jde o formu anime bez problémů stravitelnou pro kohokoli. Nádherná atmosféra a silná hudba (zvolené jazzové motivy dotvářejí atmosféru až neuvěřitelným způsobem), minimalistické, ale přesné náčrty psychologie postav. Ve zkratce jde o stavbu a pád babylonské věže, nikoli však v prvoplánově dekadentních kulisách - naopak, silně akcelerována je lidská stránka (což je velmi patrné především u robotů). Jak už někdo napsal v diskusi: "Chtěl jsem dát čtyři hvězdičky ale díky tomu pětiminutovému emocionálnímu orgasmu na konci filmu musim dát pět." Tak pod to se klidně podepíšu;) ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama