Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

waits 

všechny recenze uživatele

V Partii krásného dragouna je všechno typově přesné: nejlepší policejní mordparta střední Evropy Marvan, Vinklář, Bláha, dragoun jako z magazínu, švihácký až šlechtický Abrhám, dáma s uhrančívýma,až strašidelně krásnýma očima Fialová, místní policajt Menšík (úžasný part) a hlavně dialogově vybroušený scénář. "Toho znám. Vy ho znáte?, Ano, to je pan Nikdo." S filmem Pěnička a paraplíčko vydaření dvojice celovečeráků. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru se jedná asi o nejlepší snímek z tetralogie TV filmů. Zaujme nejen vždy výborný Jaroslav Marvan, ale samozřejmě i neméně kvalitní Vladimír Menšík v roli policejného komisaře Zdychynce a mladičký Josef Abrhám v úloze poručíka "dragouna" Rudyho Hlaváčka. Líbila se mi i role krásné Květy Fialové v roli pí. Dragičové, jejíž výstupy dokázaly vykouzlit úsměv na tváři, ostatně jako i další scény hlavních aktérů. Ocenit musím i výbornou hudbu z dílny Zdeňka Lišky, která každému filmu dokázala dát ten pravý náboj a nefalšovanou atmosféru. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny krimi film : ide o vysetrovanie vrazdy starej pani. Herecke osadenstvo je na urovni, zaujme najma Jaroslav Marvan, ale aj ostatni - Mensik /Happy End, Spalovac Mrtvol/, Zazvorkova, Fialova - v pohode stihaju. Kvalitny dialog sa strieda s dalsim kvalitnym dialogom, dejova linia je na urovni, a o herecke vykony taktiez nie je nudza. Kvalitna normalizacna jazda, a dokonca za rok 1970 mam tento film este radsej nez Obleceneho Kobaltovu ci Zinkovu vezu. 89 % ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Četnická klasika. Príbeh záletného poručíka Rudiho podozrivého z vraždy. Vďaka popletenej postave komisára Zdychynca v podaní Vladimíra Menšíka, ktorý je svokrom podozrivého, nadobúda miestami vyšetrovanie komediálny rozmer. Môžu za to však scenáristi, ktorí sukničkárove príhody patrične využili a na konci mu to aj osladili. Výkony ostatných policajných dôstojníkov, Vacátka, Bouse a Bruzeka ale aj ostatných hercov, sa držia dobrého štandardu. 70% ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

nevím,proč jsem bodovala tak málo,když tam jsou tak nádherné dialogy.....a v nich slova,co by si člověk těžko vymyslel,třeba: "...jen to řekni,tyyy uvozhřenej, libeňskej policajte!"    ....."JÉÉÉ".....stejně jsou tyhlety detektivky s radou Vacátkem - byť plné mordů - takové laskavé nebo jak to říct,že jo?....:-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v místě dnešního nádraží Holešovice. (Witta)
  • Scéna kde jede Josef Abrhám v čele jezdeckého oddílu, byla natáčena na letišti Ruzyně. (Witta)
  • Ve filmu byly použity autentické a opravdu věrohodné stejnokroje vzor 24, jež byly propracovány až k detailu (např.barva výložek-žlutá pro jezdectvo). (HJ-FILIP)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama