Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Praha třicátých let minulého století. Do nabité tramvaje nastupuje mladá hezká dívka. Rázem upoutá pozornost mládence, který nejen oceňuje dívčin půvab, ale hlavně se snaží nenápadně ukrást její kabelku. A tak se seznamujeme s jednou z hlavních postav filmu Smrt černého krále, s podvodníkem, kapsářem a vůbec podivnou existencí Josefem Kořínkem alias Pépim. Kromě něj je příběh zalidněn dalšími postavičkami z pražské periferie. Ve filmu pochopitelně nechybí ani rozšafný rada Vacátko a jeho nerozluční vyšetřovatelé Brůžek a Bouše. Mají smutnou povinnost - vypátrat vraha inkasisty Krále, jenž byl nalezen mrtev a jenž cestou z banky přišel o sumu, která by mohla zajímat spoustu lidí z jeho okolí... Námětem k filmu se stala povídka "Otec Goriot ze Záběhlic" z knihy povídek Jiřího Marka "Panoptikum hříšných lidí". Vedle představitelů populární pražské mordparty pana Vacátka - Jaroslava Marvana, Josefa Bláhy a Josefa Vinkláře - se ve filmu setkáte s Vlastimilem Brodským, Stanislavem Fišerem, Janou Brejchovou, Josefem Somrem a Antonií Hegerlíkovou. Uslyšíte i několik "staropražských" písniček Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse v interpretaci Věry Nerušilové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Smrt černého krále mi seriál ze všech filmů asi připomíná nejvíc. Hodně rozmanitejch postav, menší i větší lumpové, ochlastové, vychcánci, rodinní příslušníci... - jsou zajímavý a propletený, a nic nakonec nemusí bejt tak, jak se na první pohled může zdát. Herci jsou tradičně skvělí (Kemr, Brodský, Somr, Fišer, Moučka...), tradiční je i Brejchová se svym občasnym tradičnim přehrávánim. Občas mi přišel zbytečně nepřehlednej řetězec firemně/rodinnejch vtahů a jejich propletenců, různě překříženejch vazeb a motivů, ale to je tak jediná zásadnější věc, kteoru bych zmínil jako negativum. A zase se budu opakovat, ale Liška je prostě génius a pokud neni našim vůbec nejlepšim filmovym skladatelem, pak jednim ze tří určitě. Ta jeho hudba a hudební čísla (se Zímou, Nerušilovou apod.) Hříšný lidi včetně všech těch pěti navazujících filmů odpaluje někam úplně jinam, o ligu dál. I Smrt Černého krále. Jen toho Kemra mohli naučit na tom klarinetu hejbat prstama aspoň do rytmu melodie, a nebo ho prostě míň zabírat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To jsem si krásně zavzpomínala, dávno tomu, co jsem tento snímek viděla poprvé.. Rada Vacátko a jeho parta vyšetřovatelů má nový případ „zapeklitej a čert jim ho byl dlužnej“ se spoustou podezřelých.. Herecký ansámbl nesmírně sympatický, za všechny bych jmenovala Josefa Kemra, Vlastimila Brodského a Stanislava Fišera, k tomu nádherná hudba Zdeňka Lišky a úžasná atmosféra starých časů, u mě opakovaně spokojenost.. ()

Reklama

Udet 

všechny recenze uživatele

..nejlepší z celovečerních filmů o staropražských pánech inšpektorech.. ..kromě již známých postav zazářili výborní Stanislav Fišer coby chmaták Pépi kapsa, Vlastimil Brodský jako posléze zavražděný inkasista Král a výborná dvojka kamárádů z mokré čtvrti Jaroslav Moučka a Josef Kemr. Příběh se pomalu rozbíhá ale nabírá postupně tempo až k překvapivému rozuzlení případu, na jehož konci opravdová lítost patří jen penězům a nikoliv oběti. Za zmínku stojí též ůstřední skladba filmu Kočka ze Záběhlic, fantasticky podaná Věrou Nerušilovou.. ..tyhle staropražské ,,pepické'' šlágry snad nikdo jiný takhle neuměl.. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Patrně nejslabší barevný film s radou Vacátkem. Nikdy nepochopím, jak mohli krátkou povídku "Otec Goriot ze Záběhlic" natáhnout téměř na dvě hodiny. No a ta písnička... "Jsem kočka zaběhlá, jsem kočka Záběhlic..." :D ta je sice k popukání, ale výsledku moc nepomohla. Pro mě je Smrt černého krále nuda. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

...no samozřejmě divákovi ostanou podrobné okolnosti chodu brakované fabriky utajeny, ale opravdu by si její majitelé takhle podřezávali vlastní větev, když není pravděpodobné, že by jim sama padla do klína (např. v privatizační bouři)? Možná byla většina továrníků otrokáři, ale takovýhle blbouni by asi fabriku nevybudovali.....takže až na tuhle drobnost pro mě osobně asi nejlepší film o partě ze čtyřky - především díky nádhernému prostředí venkovské Prahy, letních zahradních restaurací, nasávajících muzikantů, zahradníků...... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Točilo se v místech dnešní stanice metra Vltavská. Scény na vlakovém nádraží se pak filmovaly na dnes již neexistující stanici Praha - Těšnov. (M.B)
  • Režisér Sequens vzpomínal, jak se měl točit pohřeb. Jenže den před natáčením nebyl na hřbitově ani jeden hrob vykopaný a tak přes noc požádal kolegy ze štábu a za láhev rumu mu ten hrob vykopali. (cariada)

Reklama

Reklama