Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda v hotelu Excelsior je další ze série čtyř barrandovských filmů, které navázaly na úspěšný televizní seriál podle povídek Jiřího Marka. Tentokrát byly vybrány z jeho knihy "Panoptikum hříšných lidí". V kriminálním retro příběhu se vše točí kolem láhve od francouzského koňaku, jíž byla v prvotřídním pražském podniku zabita půvabná Dana Matoušová. Všechny nitky zapeklitého případu, kde nechybí hazard a v němž postupně upadají do podezření jak zaměstnanci hotelu, tak i hosté, včetně tajemného perského diplomata, zručně rozplétá policejní rada Vacátko a jeho spolupracovníci. O spletitou šarádu se stará především ředitel podniku Hnízdo, který se za každou cenu snaží uchovat zdání dobré pověsti hotelu… O znamenité vykreslení atmosféry 30. let se vedle všech tvůrců (Jiří Marek, Jiří Sequens, Václav Hanuš) a herců (Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Miloš Kopecký) zasloužil i „hotelový orchestr“ s krásnou písní „Excelsior – slow“ Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse, kterou ve stylu R. A. Dvorského zpívá Eduard Hrubeš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nikdo nic neviděl, ani neslyšel, tak buď byli všichni vožralí, nebo lžou, jak když tiskne! Můj nejoblíbenější ze čtyř celovečerních filmů s radou Vacátkem. Co by člověk dal za to kdyby se takový detektivky točili dneska, nebo se jim v kvalitě aspoň současná tvorba pokusila přiblížit. Povídka která je předlohou příběhu pak patří k těm lepším a naštěstí asi i díky tomu, že snímek se jí věrně drží, tak se jí povedlo přetavit i ve velmi podařené filmové zpracování. Pochopitelně s plejádou skvělých herců v čele s nezapomenutelným Marvanem.80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo nejen za starých časů se v nóbl hotelech děli věci – každý s každým to taky není žádná novinka – stačí se podívat na náš šoubyznys. Ale když dojde k vraždě a navíc je snad každý podezřelý – tak to je ten správný případ pro radu Vacátka a jeho pověstnou mord-partu. S tímto celovečerním filmem jsem byl rovněž velice spokojený a to doslova od A po Z. Nenašel jsem na něm skoro žádnou slabinu, snad jen některé malé pasáže byly lehce slabšího rázu. Navíc super obsazení i co se ostatních herců a hereček týče. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

♪Zavři očka zavři, přijde k tobě král, přijde k tobě pohádka, Sněhurka už spí…♫ Pokud vím, tak jsem žádnej film ani díl seriálu s Radou Vacátkem a jeho mordpartou neviděl. Začátek Vraždy v hotelu Excelsior jsem neplánovaně shlédnul v televizi během oběda a to co jsem viděl mě přesvědčilo, že stojí za to film dokoukat až do konce. Dialogy jsou inteligentně napsané, co herec to hvězda a děj je vkusně prokládaný úryvky z písně, která celá zazněla na začátku a skvěle pomáhá v tvorbě atmosféry dusna v hotelu, kde by se i z Mirka Dušína během pobytu stal grázl a násoska. ♪Zavři očka, zavři, a spal za chvíli.♫ ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Prostředí luxusního pražského hotelu za 1. republiky a záhadná vražda Dany Matoušové, spousta podezřelých,, pochopitelně slavná trojka z mordparty Vacátko, Bouše a Brůžek, zatímco penzista Mrázek je zrovna v tom hotelu na dohodu o provedení práce hotelovým detektivem... Není to vůbec špatné, výborný je Josef Somr a také krásně slizský Václav Lohniský; jen mi to připadalo při několikátém shlédnutí trochu bez špetky něčeho, co by dalo filmu větší šmrnc. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Text titulnej piesne nesmierne otravny... ale inak squeleeee... Potesi na vtedajsie pomery nezvykly format 2.35 : 1 " Anamorphic Scope" alebo tiez oznacovany ako "CinemaScope " a k tomu este vo farbe, skoda ze okrem par ciernobielych a naozaj len vynimocne farebnych filmov tocenych koncom sesdesiatych a zaciatkom sedemdesiatych rokov v tomto formate sa po tzv normalizacii opat az do novembra 1989 tocilo len na format 4:3 alebo tiez "full frame". Pozriet si to v kine na najvacsom moznom platne musel byt iny zazitok! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Scény z exteriéru byly natočeny před hotelem naproti Wilsonově nádraží. (Witta)
  • Ve filmu jako komparz vystupuje otec Lubomíra a Oldřicha Lipských – Vilém Lipský. Při jedné rozdvojené scéně si stoupnul tak, aby byl vidět za Marvanem a pak za pár hodin se točilo to samé s dalším hercem, který předtím nebyl k dispozici a pan Lipský se tam zase motal. Pan režisér si toho všimnul a musel zastavit scénu a vysvětlit mu, že když už tam stál předtím, že teď by to vypadalo, že přeskakuje s obrazu do obrazu. (cariada)
  • Při přesunování nábytku, byly nalezeny hašlerky nalepené pod deskou stolu. Později se zjistilo, že je tam lepil Jaroslav Marvan. (Witta)

Reklama

Reklama