Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda v hotelu Excelsior je další ze série čtyř barrandovských filmů, které navázaly na úspěšný televizní seriál podle povídek Jiřího Marka. Tentokrát byly vybrány z jeho knihy "Panoptikum hříšných lidí". V kriminálním retro příběhu se vše točí kolem láhve od francouzského koňaku, jíž byla v prvotřídním pražském podniku zabita půvabná Dana Matoušová. Všechny nitky zapeklitého případu, kde nechybí hazard a v němž postupně upadají do podezření jak zaměstnanci hotelu, tak i hosté, včetně tajemného perského diplomata, zručně rozplétá policejní rada Vacátko a jeho spolupracovníci. O spletitou šarádu se stará především ředitel podniku Hnízdo, který se za každou cenu snaží uchovat zdání dobré pověsti hotelu… O znamenité vykreslení atmosféry 30. let se vedle všech tvůrců (Jiří Marek, Jiří Sequens, Václav Hanuš) a herců (Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Miloš Kopecký) zasloužil i „hotelový orchestr“ s krásnou písní „Excelsior – slow“ Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse, kterou ve stylu R. A. Dvorského zpívá Eduard Hrubeš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Jako, ono to bylo vždycky zábavný, a když člověk nevěděl do čeho píchnout kolem osmý tak tu vždycky byli k dispozici. Ale, nedovedu si představit že by česká policie něco takhle pitvala. Já znam třeba od kámoše z vyprávění, že dělá s jednim, co ve fabii zásadně nešlape na spojku, ani při řazení, a za jakymkoli vyvrhelem se žene dvoustovkou po praze (bez spojky); a toho povýšili na celym oddělení nejdřív. Tak mi ted řekněte, jak se Vacátko dostal od pochůzkářů.. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Prostředí luxusního pražského hotelu za 1. republiky a záhadná vražda Dany Matoušové, spousta podezřelých,, pochopitelně slavná trojka z mordparty Vacátko, Bouše a Brůžek, zatímco penzista Mrázek je zrovna v tom hotelu na dohodu o provedení práce hotelovým detektivem... Není to vůbec špatné, výborný je Josef Somr a také krásně slizský Václav Lohniský; jen mi to připadalo při několikátém shlédnutí trochu bez špetky něčeho, co by dalo filmu větší šmrnc. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

O něco lepší a také delší vyšetřování vraždy ženy ve významném pražském hotelu Excelsior. Všichni ze "čtyřky" při vyšetřování odkrývají tajný komplot zaměstnanců proti bohatým zahraničním návštěvníkům a zároveň se jen těžko proplétají klubkem lží až k pravdě o vraždě. Mimoseriálová epizoda je určitě lepší než seriálové díly. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

To byli panečku herci.Musím se smát představě, jak by dopadl remake.Dnes by tam nikdo neuhrál jedinou roli.Dnes může být hercem v podstatě každý, laťka je nastavená hodně nízko.Vůbec nedokážu pochopit, jak se herectví dostalo z extraligy do přeboru. A to mnozí z tehdejších herců neměli ani konzervatoř,ani DAMU, se kterou se tak rád vytahuje Jiřík Krampol. Ona je totiž úplně k hovnu.Kde není talent a charisma, žádná škola nepomůže. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

♪Zavři očka zavři, přijde k tobě král, přijde k tobě pohádka, Sněhurka už spí…♫ Pokud vím, tak jsem žádnej film ani díl seriálu s Radou Vacátkem a jeho mordpartou neviděl. Začátek Vraždy v hotelu Excelsior jsem neplánovaně shlédnul v televizi během oběda a to co jsem viděl mě přesvědčilo, že stojí za to film dokoukat až do konce. Dialogy jsou inteligentně napsané, co herec to hvězda a děj je vkusně prokládaný úryvky z písně, která celá zazněla na začátku a skvěle pomáhá v tvorbě atmosféry dusna v hotelu, kde by se i z Mirka Dušína během pobytu stal grázl a násoska. ♪Zavři očka, zavři, a spal za chvíli.♫ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Pan Marvan se moc nesnesl s Milošem Kopeckým. Marvan nechodil zkoušet do divadla, díky tomu mohl točit už ráno, kdežto pan Kopecký zase mohl až odpoledne, takže ráno točili společnou scénu jen se záběrem na Marvana a odpoledne zase to samé jen s Kopeckým a pak se to spojilo dohromady. Marvan si přitom třeba neodpouštěl rýpnout, že by tu pan Kopecký měl být a přitom věděl, že to nejde. (cariada)
  • Při přesunování nábytku, byly nalezeny hašlerky nalepené pod deskou stolu. Později se zjistilo, že je tam lepil Jaroslav Marvan. (Witta)
  • Scény z exteriéru byly natočeny před hotelem naproti Wilsonově nádraží. (Witta)

Reklama

Reklama