Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Niekedy mi stačí málo, prostredie chladných lesov, hlavný hrdina ktorému prajete a zápletka typická pre severské detektívky. Scenár samozrejme neprináša revolúciu a väčšinu času je žalostne neoriginálny, no nemôžem povedať že by som sa nudil alebo cielene hľadal chyby. Kedže som si očakávania nastavil nízko, fakt som bol celkom spokojný. Čo už ale prehliadnuť neviem sú ploché postavy. Annabelle Wallis ako policajtka ktorá si robí čo chce bez toho aby ju niekto konfrontoval s prekračovanim právomoci nemá charizmu, príbehovy backround ani prirodzenú sympatiu. Vrah je céčkovy, nič sa o ňom poriadne nedozvieme a keď som ho prvýkrát videl v kostýme pôsobil smiešne. Od sofistikovaného zabijaka s motiváciou má veľmi ďaleko. Film ale vie byť napínavý (čomu dopomáha hlavne hudba) nejaké tie nečakané zvraty tiež boli (logiku radšej nehľadajte) a Nikolaj pobehujúci s loveckou puškou má štýl. Jeho príbeh bol svojim spôsobom tak smutný (od začiatku až po záverečne titulky) že som ho vedel prežívať. Smrtiace ticho je jednoduchý triler na vyplnenie času. Podobných filmov by som ale kľudne prijal viac. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Výborná temná atmosféra, hodně podezřelých a nepříjemných lidí, ale trochu to kazila šerifka silně překračující své pravomoce, aniž by za to byla nějak postižena nebo nedejbože odstavena z funkce. A ještě mě překvapovalo, s jakými zraněními správce rezervace pobíhá po lese a vláčí těžká břemena, prostě tvrďák každým coulem. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná "severská" kriminálka hodně těží z krásného koloritu ontarijských lesů a ospalého maloměsta, zajímavých charakterů (jejichž linky se ke škodě skoro neprotínají) a hlavně v první polovině neurčité zápletky. Ta ovšem postupem času zfádní a také si přestane tykat s logikou: Bylo až úsměvné, jak do břicha postřelený hrdina téměř vykrvácel, doktor ho zašil, on poděkoval a šel si po svých, jako by se nechumelilo. 5/10 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Lannisterovi škrtli ze scénáře ségru, pročež, nemaje do čeho píchnout, zachlastává na lesní samotě taktéž škrtnutý potěr, chrání stromy, objímá jeleny a leští pomalu rezavějící lauf. Tato idyla mu však vydrží jen do té doby, než mu v rezervaci začne mírně jebnutý Kopčem Železný masařit luzné náctky, což nasraného lesa pána zvedne od flašky a vyrazí ozdobit si hájovnu hejkalí kožkou. Od té chvíle se perunžel zajímavě začínající leč zvrhne v pitvání starých traumat dvou vidláckých rodin, v němž značně debilní počínání protřelého expytláka z mokré čtvrti shledávám ještě nejméně patologickým. A vše se samozřejmě vyřeší a v dobré vyzvrátí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Otec hovoril, že ste kedysi boli najväčším zabijákom zvierat v kraji..." Iba nedávno mi Kanaďania spríjemnili večer dobrodružným thrillerom Alone, aby nám po chvíli dopriali čosi ešte lepšie. Nikolaja mám rád, tieto postavy mu sedia. Film má slušné napätie i dobrých hercov a príroda sama o sebe dotvára slušnú atmosféru. Záver "sme si kvit", v ktorom Nikolaj dáva šerifke jasne najavo, že mu nemá do toho čo kecať som vážne bral a v duchu som si vravel ok, fajn chlapský, logický a po mnohých zbabraných záveroch v iných filmoch naozaj dobrý záver. 80%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Film se má odehrávat ve (fiktivním) městě Echo Falls v Minnesotě. Ačkoli žádné Echo Falls v MN neexistuje (existuje Echo v MN, ale to je daleko na jihozápadě MN), je zde několik věcí, které ukazují/určují Minnesotu (poznávací značky šerifa a dalších aut, chybějící plakát s kódem oblasti 218, žádost „MN Health Department“ o vystavení úmrtního listu, vlajka státu Minnesota). Film se však natáčel v kanadském Ontariu, což je odhaleno v několika scénách. Nejjednodušší je v čase 30:45 ukazující Roy's Furniture & Appliances (Elm Street West a College Street) ve městě Greater Sudbury v Ontariu a v čase 01:12:00 ukazující Hotel Ledo (Elgin St a Van Horne St) v Sudbury v Ontariu... Tato místa leží severovýchodně od Michiganu a 650 mil od hranic s Minnesotou. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)
  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama