Reklama

Reklama

Vřískot

  • Česko Vřískot 5 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (445)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vřískot se po letech vrací. Přesto, že jsem neviděl všechny díly, tak tento dost kopíruje ten první. Vrací se mnoho starých postav a objeví se i pár nových. Vše se vrací ke kořenům a tam, kde to začalo. Mrtvých přibývá a podezřelých taky, Kdo je vrah a co je jeho motivace? Je tam pár dobrých zvratů, ale těžko v této sérii hledat něco nového. I tak to ale stojí za zhlédnutí. "Vítězsví patří fanouškům!" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tohle má zkrátka úplně jinou úroveň. Nedávno jsem mírně kritizoval nový Texaský Masakr a v reakci na to si ani u Vřískotů nevybavuji, že by procházely nějakou výraznější transformací. A pokud vím, tak jsou všechny díly v podstatě stejné. Aneb dvojice maskovaných zabijáků, vracející se na místo zrození této kultovní záležitosti a zaměřujíce se na nejvýraznější přeživší postavy z minulosti. Nuž od jedničky žádná velká změna. Zpracování je však dokonalé a možná proto na něm není zapotřebí nic měnit. Říkám to pravděpodobně vždy, ale opět jsem byl z finále nadšen a skutečně překvapen! Vraha jsem si možná letmo tipnul, ale opět mne v průběhu svedl na scestí. 80% PS: Říkám si, že bych si mohl oživit i starší díly. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoiler! Ohlasy na novej Vřískot byly veskrze pozitivní ale přesto jsem si moc velký naděje nedělal. Nakonec to ale fakt nebylo zas tak špatný. Pár výtek bych k tomu sice měl ale asi nemá je cenu tady vypisovat abych zbytečně nespoileroval. Za všechny zmíním jen jednu. Závěrečný zmrtvýchvstání si mohli tvůrci klidně odpustit, protože za mě bylo přestřelený a působí spíš vtipně až parodicky. Mám na mysli ohořelou. Kdo viděl, ví co tím myslím. V podstatě ale nemám problém dát novýmu Vřískotu slabší 4 hvězdy. PS: Courtney Cox vypadá otřesně. A pokud se chystá nějaký další pokračování , preguel, sequel, legacy sequel, requel či elevated horror radši bych tam viděl Davida Arquetta než tuhle kreatúru, která zbyla z kdysi celkem pěkné herečky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že žádný další nový Scream už nebyl třeba, jinými slovy, když to teda musí být, těžko si lze představit lepší nový Scream. Příjemný a zábavný, chytře meta (což k sérii prostě patří) a včetně originál postav, sympatická Barrera, na bodačky vydatný a krvavý, zdařile vás nutí hádat kdo z nich je teda sakra vrah. "For Wes" <3 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nové Vreskoty som si netradične prehodil, ale vlastne som tak urobil aj pred takmer 25 rokmi, takže som sa tiež vrátil do minulosti a jej klišé. Platí skoro to isté čo pri vydarenejšom pokračovaní z tohto roka; nové obsadenie je príšerné, doslova na zabitie a ani tá Jenna tu ešte nie je tak aktívna ako v New Yorku. Meta rovina mi bohužiaľ pripadá pomerne na prvú fanúšikovskú signálnu a nie že by sa nedalo na nej lepšie popracovať. Nebyť tu starej partičky, išiel by som s hodnotením nižšie. Malo to svoje momenty, ale už tu spomínané postrelenie Ghostfacea bez následkov je na facku, či skôr na podrezanie. Ale možno aj to bolo akože ultracool meta... Aspoň že tvorcovia priznali, že Babadook bol lepší. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • Sidney Prescott (Neve Campbell) a Sam Carpenter (Melissa Barrera) mají mimo hlavní roli ve franšíze společnou ještě jednu věc – dva členové jejich rodin byli vrahy v minulých filmech Vřískotu. V případě Sidney jde o jejího nevlastního bratra Romana Bridgera (vrah ve filmu Vřískot 3, 2000) a její sestřenici Jill Roberts (vrah ve filmu Vřískot 4, 2011), v případě Sam to byl její otec Billy Loomis (vrah ve filmu Vřískot 1, 1996) a její babička Nancy Loomis (vrah ve filmu Vřískot 2, 1997). (kesinaa)
  • V scéne, kde Kirsh (Jack Quaid) je pizzu, sleduje na YouTube video We deserve a new Stab 8! z kanálu FILM FAILS, je to jasná referencia na kanál Dead Meat. Taktiež vo videu hrá James A. Janisse so svojou manželkou, toto je referencia na ich podcast, ktorý vydávajú na ich kanáli. (SleeP_)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Reklama

Reklama