Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zadek Rene Russo 10/10. Zadek Rene Russo ve 42 (!) 13/10. Neuvěřitelný jak tehdy vypadala. Jenže Rene je jediné čisté plus téhle romanticko-sportovní komedie. Není totiž moc zábavná, romantická jen trochu a pro filmy je golf špatný sport. A aby toho nebylo málo, role floutka v komedii není pro Costnera to pravý ořechový. Kdyby měl film alespoň 100 minut, mohla by to potenciálně být oddechová jednohubka, jenže tohle je 130 minut dlouhý kolos, který po první hodině začne zoufale nudit. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pohodička se skvělým (být holka napsal bych asi "okouzlujícím") Costnerem, bez násilí, bez akčních scén, bez emočního vypumpování diváka ...... ale s jednoduchým dějem a atmosférou, z který je Vám prostě dobře :) Mám velikou slabost pro sportovní filmy - golfu nevyjmaje. "Golfových" filmů znám více ale v kategorii "sportovní - komedie" Zelený svět vede s přehledem. ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Jako přibližně "roční" golfista jsem si film pustil takříkajíc z profesionálního zájmu a zklamaný jsem nebyl, nadšený ale taky ne. Na to se totiž Royova postava trochu moc často mění ze sarkastického rošťáka schopného testovat kámoše na genderové stereotypy v tupě natvrdlého ožralu, který si nevidí ani na lem umatlaného nátělníku. Vzhledem k tomu, že tato proměna proběhne ve filmu zhruba třikrát tam a zpět podle toho, jak se to scénáři hodí, nepřekvapí, že podobně volně pracují tvůrci i s jistými golfovými zákonitostmi. Trefit se do jamky z nějakých sto padesáti metrů se totiž povede i skvělému hráči tak jednou či maximálně dvakrát za život (rozuměj z několika set tisíc pokusů) a určitě ne jen proto, že mají poslední šanci dostat se na příští US Open :) Jinak se ale Kevin pro podobné role narodil, švih má slušný a hlášky trousí s nadhledem - většinu z nich včetně mého oblíbeného "make more birdies" si ovšem samozřejmě vychutnáte pouze v originále, nikoli v dabingu. Co se týče Rene Russo, je sice šik, ale na můj vkus pro tuhle roli tak o tři čtyři roky starší, než by se slušelo, Don Johnson pak obsazen naprosto parádně (jeho "still going" taktéž nezapomenutelné :). Suma sumárum solidních 60 % a lepší tři hvězdy. ()

LittleJohnny 

všechny recenze uživatele

Zase jednou povedený snímek. Napříč tomu, že vím o golfu asi tolik, že se hraje na jamky, jsem nepocítil nudu ani vteřinu z tohoto filmu. Když si k tomu přičtete i skvělý herecký výkon Kevina Costnera a Rene Russo nešlápnete s tímto filmem vedle. A možná vás i donutí se na nějaký golf cup podívat... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat".... Věta řečená v úvodu by dost dobře mohla být mottem filmu o golfu, ale nejen o něm. Říkám si, že kdyby se Kevin Costner neangažoval ve vysokorozpočtových fiascích, ale "jen" ve filmech jako je například tenhle, kde je vtip, ironie i životní filosofie a kde jsem i já (jen tak se nedojmu a s golfem nemám dočinění) při finálových "Royových dvanácti" naměkko, stačilo by to. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)
  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama