Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Derek 

všechny recenze uživatele

nech rozmýšľam ako rozmýšľam tak ma nenapadá jediný film od rona sheltona, ktorý by bol aspoň trochu zaujímavý. zelený svet je toho ďalším dôkazom. nudná romanca (alebo to je športový film o golfe?) s otrasnou russovou a nevýrazným costnerom, ale ak máte radi golf tak sa vám to možno (ale iba možno!) bude páčiť. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jasně je to film o golfu, ale jsem až překvapen, že se mi líbila hlavně pasáž od záběrů s prvním pásovcem do krásných chvilek s Molly, pak pauza a až do okamžiku, kdy dal tu 12tou ránu do konce, zkrátka když nehráli golf. Vtipné bylo, když se Molly ptala: To je u něj normální ? Von a slovo normální se málokdy sejdou v jedný větě. Komentář Molly při srážce David Simmse a Roy McAvoye také nebyl špatný : Proč si vy chlapy pořád musíte měřit piňďoury. ()

Reklama

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety jsem ten film úplně žral a i teď je to pořád pecka. Na nic si to nehraje, kladní herci jsou příjemní na pohled a slizoun Johnson co nesnáší děti, starý lidi a psy je slizoun na svým místě. Do toho pár vtípků, jedna velká láska a hra zmáknutá převážně sedmičkou železem a máte film na jehož některé momenty jen tak nezapomenete. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

mno, tak pro nás zaryté odpůrce golfu sice železo bude i nadále představovat značku Fe, případně asociovat špenát, ale soustředila jsem se tedy na toho roztomile umanutého Costnera a štiplavě ohnivou René Russo a tím se všechny ty odpaly daly v pohodě přežít, aniž bych musela stále odvracet zrak od obrazovky k žehlení. Dialogy vtipné, jiskření uvěřitelné, protože je známá pravda, že nejen ve filmu je pro chlapa nejvíc rajcovní žena, kterou nemůže mít. Celé to Costnerovo šaškování byla tedy vlastně cesta za tím, jak té kočičce René co nejvíce zaimponovat, když nic jiného než golf neumím a i v něm jsem strašně, ale strašně umanutý, že by mě někdy zabil i nejlepší kámoš. A navíc tu René chci ukrást hroznýmu parchantovi. Aneb svižná bitva o jednu ženu na golfovém greenu. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Romantika na golfovém hřišti v hávu průměrnosti - sem tam dobrá hláška, sem tam pář povedených momentům z greenu, ale žádná velká euforie se nekoná, asi proto, že podobnou šablonu jsme už několikrát viděli. Stejně ale nepochopím, proč se potom Keva tak zahrabal, rozhodně si myslím, že herec je talentovaný, možná jen pech na projekty - 60 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)
  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama