Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety jsem ten film úplně žral a i teď je to pořád pecka. Na nic si to nehraje, kladní herci jsou příjemní na pohled a slizoun Johnson co nesnáší děti, starý lidi a psy je slizoun na svým místě. Do toho pár vtípků, jedna velká láska a hra zmáknutá převážně sedmičkou železem a máte film na jehož některé momenty jen tak nezapomenete. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat".... Věta řečená v úvodu by dost dobře mohla být mottem filmu o golfu, ale nejen o něm. Říkám si, že kdyby se Kevin Costner neangažoval ve vysokorozpočtových fiascích, ale "jen" ve filmech jako je například tenhle, kde je vtip, ironie i životní filosofie a kde jsem i já (jen tak se nedojmu a s golfem nemám dočinění) při finálových "Royových dvanácti" naměkko, stačilo by to. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zelený svet považujem za film, ktorý stačí a dokonca je vhodné vidieť iba raz. Samozrejme, pokiaľ nie ste hráči alebo aspoň fanúšikovia golfu. Laik, akým som ja, vníma chvastanie, hecovanie a frajerinu minimálne za trápne správanie signalizujúce nejaký povahový deficit. Ešte šťastie, že je súčasne prítomné aj ozajstné majstrovstvo, inak by tento film nikto nenakrútil. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Když jeden nepočítá šachy, je golf patrně nejnudnější sport pod sluncem. (Gari Kasparov či Arnold Palmer by nejspíš nesouhlasili, ale to je mi jedno - koukat se na to fakt nedá :)) Nejspíš, jakej jinej může být sport milionářů. No tak každopádně, film je naštěstí zábavnější než golf. Hlavní dvojice je sympatická a dialogy docela vtipně a svižně napsané, takže děj zábavně plyne. Bohužel je to taky jeden z filmů, kde se vše děje opravdu tak jak čekáte, a nepřekvapí asi ničím. Možná fakt jenom tím, že je zábavnější než ten golf. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Zelený svět je podle mě nejlepší film o golfu. Proč? Jednoduchý - Hraje tu Kevin Costner! No a co - řekne si někdo. No jo ale jak tu hraje? Brilantně! A když říkám "hraje", nemám na mysli jen ten golf. Jediné co mi brání v plném hodnocení, je to, že golf nepatří ani zdaleka mezi mé oblíbené sporty. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)
  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama