Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Pravda, čekal jsem více boxu, ale to vůbec nevadí protože jde o výborné politické drama, kde ale ani scény z ringu nejsou odbyté (dokonce je hodnotím jako jedny z nejlepších). Příběh je po celou dobu hodně zajímavý, ale bohužel někdy sklouzne až k přílišné schematičnosti, což je trochu škoda, protože Jim Sheridan v celém filmu dokazuje, že je plný skvělých nápadů (nejen scenaristických, ale i režiserských). A Daniel Day-Lewis a Emily Watsn, jsou zárukou kvalitního herectví, které mě snad nikdy neomrzí. A taky je škoda těch posledních vět... ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Film o boxerovi, ktorý nie je tak celkom o boxe...V hlavnej úlohe najlepší britský herec súčasnosti (Anthony, Ben a Jeremy...sorry fellas) rozohrávajúci psychologickú drámu o podstate mieru, lásky a tolerancie na pozadí bojov paravojenskej odnože Írskej republikánskej armády v severoírskom Belfaste. Jim Sheridan dáva s odvahou päsťou do oka príslušníkom Provisional Irish Republican Army pričom poukazuje na možné následky ľudskej hlúposti a obmedzenosti. Drsné ulice Belfastu v kontraste s vyčačkanými salónikmi kráľovského Londýna s jednoznačným odkazom na ľahostajnosť bohatých Angličanov v otázke okamžitého a spoľahlivého riešenia protestantsko-katolíckeho konliktu v Severnom Írsku v období rokov 80´s až do prvej polovice 90´s v 20. storočí...a zobrazujúci malé svetielko nádeje na konci podmínovaného tunelu... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ještě pár filmů a Lewisek půjde na chvilku ke mně domů do topky. Tady byl opět senzační a jsem ráda oproti mužskému pokolení, že tam zase tolik pudrovaček nebylo. Je to umění, naházet do jednoho mixéru, kýbl romantiky, boxu a nenávisti mezi proti protestanty a katolíky v poměru, který ve výsledku chutnal i když ta hořkost z nesmyslných nesvárů přece jen chvíli zůstane na jazyku. Jimovi se povedlo zapůsobit na tu správnou strunu našich emocí a za to mu patří díky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film Boxer som videl už veľmi dávno, ale až po V mene otca a Mojej ľavej nohe, ktoré ma veľmi zaujali. Boxer ma bohužiaľ väčšinu času nudil, mal som pocit, že postavy stále iba bezvýznamne kecajú, vchádzajú do dverí, vychádzajú z nich, prechádzajú sa po ulici, atď.. A poriadny box stále nikde. Chcelo by to vidieť po rokoch ešte raz, možno som k filmu nespravodlivý. VIDENÉ ZNOVA 10/2016: Ako som predpokladal, tento film potreboval revíziu. Áno, postavy vchádzajú a vychádzajú z dverí, kecajú, ale nie bezvýznamne, ale to nie je zďaleka všetko. Aby som to zhrnul, Sheridan + Day Lewis a môj mozog, to ide perfektne dokopy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících "IRA" filmů. O Danielu Day-Lewisovi a Emily Watsonové nemá cenu se zbytečně rozepisovat, pouhá jejich jména zaručují vysokou kvalitu snímku. Příjemně mě překvapil Gerard McSorley v roli Harryho. Sice se říká, že hrát záporáka je to nejjednodušší v herecké branži, nicméně on se v tom opravdu vyžíval a skoro se svým známějším kolegům vyrovnal. Nemá cenu tady polemizovat nad příběhem a rozebírat, kdo má z obou znesvářených táborů větší nebo menší vinu, každopádně je ale jisté, že jde o velmi kvalitní snímek, který z hlavy jen tak lehce nevymizí. Jen malá výtka na závěr - ta poslední otázka (ptá se voják) a poslední odpověď (odpovídá Watsonová) už ve filmu být nemusely, jsou zcela zbytečné a totálně klišovité. Jinak je to bez chyby. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama