Reklama

Reklama

Půjčovna masa: Nové pouzdro

  • Japonsko Altered Carbon: Resleeved
Trailer
Japonsko, 2020, 74 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Takeshi Kovacs musí na planetě Latimer ochránit tatérku a zároveň vyšetřit smrt šéfa jakuzy spolu se seriózním členem KJRN. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Videl som Altered Carbon obe série s titulkami a teraz sa chystám s dabingom, tak som si ako predkrm dal tento v podstate "kraťas", keďže je to na úrovni jednej dlhšej epizódy. Tam, kde to pokrivkáva v príbehu (keďže je to krátke), tam to snímok doháňa v brutálnosti (chodbová scéna fantastická). Jasné, že to viac menej len parazituje na značke, ale ide to snímku celkom dobre. Dokonca ani cellshadovaná animácia, ktorá niektorým nesadla, nebola u mňa problém, pretože mi pripomenula prvú časť Appleseedu, takže ja som bol spokojný a ďalšie dobrodružstvo by som si dal. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Seriál so skutočnými, živými hercami z dielne Netflixu nepoznám. Takže do celovečerného anime som išiel bez akýchkoľvek vedomostí a po jeho skončení vo mne zostal pocit pozitívneho sklamania. Grafika je na skvelej úrovni, akčné scény na dostatočne dobrej úrovni a príbeh, napriek svojim nedostatkom, so zaujímavými myšlienkami. Celá koncepcia mi pripomína nekorunového kráľa cyberpunku – Ghost in the Shell. Tí, ktorí majú rád Ghost in the Shell-based anime, tak nebudú sklamaní. Po dlhšom čase je to výsledok, za ktorý sa Netflix nemusí hanbiť. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u druhé série Altered Carbon, i tento příběh by se v klidu obešel bez Takeshiho a jedné jeho blízké osoby, jejíž jméno kvůli těm, co to neviděli, nebudu zmiňovat, a kterou se tvůrci snaží v univerzu procpat, kam jen to jde (a ne, Quellcrist Falconerová to není). Sám o sobě je příběh průměr, ale neurazí a jako jednohubka je ideální. Postavy jsou ne moc zajímavé, včetně Takeshiho (jehož osobnost a chování se dle tvůrců evidentně radikálně mění s každým novým pouzdrem), avšak platí pro ně totéž co pro příběh - tu hodinku a kousek s nimi v pohodě přežijete. Pak je tu vizuální stránka. Tady je to celkem zklamání, přestože se děj jako u druhé série Altered Carbon neodehrává jenom v tmavých uličkách a interiérech (je tady všude nějaké světlo a i barevně je tenhle film docela vyvedený). Absolutně ovšem selhává CGI animace postav a soubojů. Takhle hnusnou CGI animaci postav (hlavně na jejich pohyb a mimiku obličeje se nedalo dívat) jsem viděla snad jenom u nového Berserka. Úplně mi to zkazilo jakýkoliv požitek ze sledování choreograficky zajímavých soubojů a na soundtrack jsem nepomyslela už vůbec. S tou animací je to hrozná škoda, jinak by to i s tím příběhem mohlo být za čtyři hvězdy. Na takovou animaci se ale znova dívat nechci. 5/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po mizerné druhé sérii Altered Carbon si tímto trochu zachraňují reputaci - příběh to nijak převratný nemá, ale je to cyberpunk a má i nějakou tu nápaditost, takže se to stylu parádní první řady drží mnohem víc (a odkazy na Ghost in the Shell vždycky potěší) - a na film dlouhý jako jedna prodloužená seriálová epizoda je to dostačující, zvlášť když hlavní je tu stejně ta špičkově natočená a řádně brutální akce. Dokázal bych si to představit jako celou sérii, i když ta animace je v dialogových scénách dost ohavná (vypadá to jak natočené v Borderlands), tak to díky ní ani nemusí být moc drahé a klidně by se dalo pokračovat - což tu i naznačují. A jak bylo vidět už v trailerech - anglický dabing je ohavnost, tohle je prostě anime, smysl to má jen v originále. 7/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po špatné druhé sérii je tenhle animák balzám na duši. Dost mě to celé bavilo Sice je to tak trošku vytrhlé ze světa, který je v obou řadách seriálu, ale nevadí to. Příběh není složitý a závěrečné odhalení není kdo ví jaké, ale je tomu uzpůsobená délka a to je dobře. Akce je krvavá, mohla být určitě přehlednější. Takeshi je zde 100x více Takeshim než v celé druhé řadě seriálu. A ostatní postavy i když nejsou živé taky baví. 80 procent za fajn výplň. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama