Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak ste si mysleli, že Freddy Krueger po prvom vystúpení skončil nadobro mám zlú správu, je spät a chytá dokonca pomstu. Narozdiel od prvého dielu sa druhý trochu-dost zmenil. Jednotka bola originálna a nemala na svoju dobu a pre mna ani teraz chybu. Dvojka mala trošku horší osud. Wes Craven sa zdal režisérskej stoličky čo bolo velké mínus. Za druhé mínusom bolo aj to, že scénar písali dvaja ludia jak Craven tak aj druhý scenárista David Chaskin písali asi zvlášt, pretože film bol dost chaotický a sám si odporoval v niektorých scénach. Takže dej bol odosť horší v porovnaný s prvým dielom, ale film nemal len mínusy mal tiež niejaké klady, ktoré sa v prvej časti neobjavili. Mne sa páčilo, že tu bol Freddy odost tvrdší. čo to znamená? Bol horší v dobrom slova zmysle. Bolo to vidiet na jeho tváry a jeho konaní. Proste posobil dost naštvane a názov Freddyho pomsta asi nieje len tak pre srandu. To musím pochválit, to sa mi páčilo. Další klad bolo, že sa Freddy objavoval na scéne častejšie ako v jednotke. A hororu, ktorý má takéhoto hlavného záporáka to len a len pomohlo zakryt tie mínusi čo som spomínal. Tažko sa mi to píše ale táto čast Nočná Mora v Elm Street s prívlastkom Freddyho pomsta je asi najslabšia čast série čo ale neznanemá, že nieje dobrá proste ostatné časti sú lepšie. Niejak im to nevišlo a ani sa nečudujem byt pod takým nátlakom ,že musím natočit niečo kvalitné aby sa to mohlo aspoň vyrovnať prvej časti.čo sa dá urobit v takej situácií než to urobit úplne opačne. Ale Freddy je tvrdý "človek" a objavil sa aj v dalších pokračovaniach :) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takovouhle podpásovku si Freddy prostě nezasloužil, kor v jeho raných začátcích. Dvojka sice slavila finanční úspěch, ale po kvalitativní stránce je to hrozná bída. Napětí je tu spíše v náznacích, věnuje se zbytečným kravinám (vybuchující papoušek) a vůbec podezřelá je celá gay atmosféra. Krueger občas hláškuje, ale stejně si ho divák neužije, jelikož se tu zjevuje hlavně v příšeří anebo až v samotném závěru. No a bohužel chybí i původní hudba od Bernsteina. Young je talentovaný skladatel, o tom žádná, ale aby nepoužil jeho hlavní motiv z prvního dílu, to je docela velká drzost. Ještěže se do trojky vrátil Craven a pomohl chytit Noční můře svěží dech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad, kedy sa antagonista nesnaží zabiť protagonistu, ale naopak chce vrždiť jeho rukami, je rozhodne fajn. Lenže Craven prenechal kormidlo Sholderovi a ten nedokáže film poriadne nakopnúť. V jednotlivostiach určite funguje, niekedy výborne, ako celok ale príliš nestrhne a to možno aj preto, že zase v ďalších jednotlivostiach nefunguje vôbec. No a hlavná mužská úloha je proste presný opak Freddieho, totiž absolútne bez charizmy, čo možno spôsobí, že mnohí budú držať palce viac sériovému vrahovi detí. Kim Myers je ale vhodne obsadená a že jej patrí záverečný part viac než Pattonovi, je rozhodne dobre. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Niej to vobec zle, avsak je tu par veci, ktore celkovy dojem dost kazia. Zakladny pribeh je zaujimavy a niektore momenty z neho skvelo tazia, avsk scenar by potreboval "mierne" doladit a to iste aj dialogy, ktore su obcas (ehm, dost casto) vystizne povedane trapne a to plati dva krat ak ich predvadza HROZNA hlavna predstavitelka. Zaver filmu tiez "nepotesi" (je hrozny). ALE. Napriek tomu ma film, hlavne koli zaujimavemu napadu (freddy na vrazdenie pouziva bezmocneho teenagera) vskutku mrazivu atmosferu a niektore sceny s Freddym hravo predcia aj tie z jednotky, hlavne co sa tyka kvality efektov. A Freddy je hadam este viac demonicky ako v jednotke. O nejakom extra sklamani sa v mojom pripade neda hovorit. (6.6/10) ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)
  • Když se Jesse (Mark Patton) promění ve Freddyho, vidíme rychlý záběr na Freddyho oko, které zírá z Jesseho otevřených úst. Pro tento záběr vytvořili tvůrci efektů figurínu hlavy Marka Pattona s otvorem, kterým se Freddyho oko dívá. Tuto rekvizitu pak připevnili na rovný povrch a nechali někoho, aby do otvoru vložil hlavu. Jediná osoba, jejíž hlava se dovnitř vešla, byla přítelkyně designéra speciálních efektů Kevina Yaghera. Je to jediný případ v sérii, kdy Freddyho ztvárnila žena (nepočítáme-li případy, kdy se ve snovém světě vydával za jiné lidi). (Fenk)

Reklama

Reklama