Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Prologue [0:33] ,2. Main Title [3:32] ,3. Laying The Traps [2:06] ,4. Dream Attack [1:20] ,5. Rod Hanged / Night Stalking [4:44] ,6. Jail Cell [1:13] ,7. Confrontation [1:41] ,8. Sleep Clinic [2:24] ,9. Terror In The Tub [0:59] ,10. No Escape [2:14] ,11. School Horror / Stay Awake [4:02] ,12. Lurking [1:02] ,13. Telephone Terror [1:08] ,14. Fountain Of Blood [1:03] ,15. Evil Freddy [0:50] ,16. Final Search [3:57] ,17. Run Nancy [1:08] ,18. Main Title [2:31] ,19. ...And Leave The Driving To Us [2:01] ,20. Furnace Flare-Up [2:17] ,21. Kissing Freddy On The Catwalk [3:21] ,22. Chest-Burster [3:53] ,23. Jump Rope [1:45] ,24. Fire Bird [3:12] ,25. Dream Heat [1:11] ,26. Necromancer's Spell [2:31] ,27. Kill For Me [2:35] ,28. Sports Attack / Threatening Angela [2:35] ,29. Freed Of Her [1:29] ,30. Snake In The Class [0:59], ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Freddyho pomsta si sice propůjčuje postavu zabijáka a titul Noční můry z Elm Street, ale prakticky nedodržuje žádná pravidla nastavená Wesem Cravenem v prvním filmu, a tak se v ní může stát opravdu cokoliv a je jedno, zda se to děje ve snu, nebo ve skutečnosti. Snímek přitom začíná velmi povedenou snovou scénou se školním autobusem, která patří mezi nejlepší hororové výjevy celé série, zbytek filmu však už postrádá veškeré kouzlo a logiku. Latentně homosexuální hrdina po nocích intuitivně bloudí do gay barů a postupně podléhá vtělení zabijáka, ale vzhledem k tomu, že v tomto filmu může být Freddy poražen silou lásky, jedno těžkopádně vyřčené „I love you“ vše dokáže vyřešit. Zklamáním tohoto dílu je i provedení Freddyho mordů, z nichž nejnápadnější je paradoxně ten šílený bizár zahrnující švihadla, nahý zadek a mrskání mokrým ručníkem. Když ke konci Freddy dorazí na bazénovou párty, těšíte se, že konečně začne to pravé řádění, ale scéna je přerušena dříve, než k něčemu stihne dojít. Spíše neuspokojivé pokračování a úkrok do ranku hloupého guilty-pleasure. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto pokračování velice rozporuplné pocity. Freddy je sice hodně cool a masky vypadají dobře, ale napětí skoro vůbec nefunguje a děj se zpočátku zatraceně vleče. Hlavní postavy jsou navíc jedna nesympatičtější než druhá, takže mi ke konci bylo v podstatě jedno, jestli někdo přežije, nebo ne. Jako největší zločin vidím absenci vražd ze sna - bez nich prostě nemůže být Noční můra Noční můrou. Dávám dvě hvězdy a ani o kousek víc. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní sekvenci s autobusem a relativně snesitelné finále prakticky nekoukatelné. Na první krvavý řez se čeká dlouhých 30 minut , jimž předchází jeden odhalený mozek a plácání ručníkem přes zadek, a ani pak se nic pořádného neděje. Mistr kotelník je na scéně snad ještě kratší dobu než v jedničce, stěžejní teenager je blbec na kvadrát a režírující Sholder bohužel postrádá cravenovské koule, takže nepřijdou na řadu ani pořádná jatka. Jen spousta blbých keců, přehršle WTF momentů a totálně zmrvená "mytologie", která od reality a světa snů přešla někam do řitního otvoru. Vzpomínáte na třetí Halloween? Tohle je něco podobného. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Co tohle jako sakra bylo? Z Freddyho je poltergeist, má debilní hlášky, vlastně všichni maj debilní hlášky, hlavní rádoby hrdina profesionální neherec........takových možností tenhle námět má a ani crawen ani sholder jej parřičně nevyužili.Ted jdu na trojku,tak uvidíme, co s tim proved Chuck Russel, který má mimch. prsty ve výborným béčku let 80. Sliz. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla v říjnu 1985 na festivalu Hofer Filmtage. (Varan)
  • Severoamerické tržby byly 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tvůrce speciálních efektů Rick Lazzarini vytvořil loutku démonického papouška pro scénu, kde papoušek bláznivě poletuje a poté vybouchne. Jeho loutka však nebyla použita, protože produkce potřebovala skutečně vypadajícího ptáka. (HellFire)

Reklama

Reklama