Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Pomodli se za mě, ano? – Ráda, ale nemám ponětí, co to je. Oklamaný je zvláštní mrazivé mysteriózní drama se znepokojující snovou atmosférou, perfektně napsanými postavami, které jednají tak trochu jinak, a velmi silným erotickým nábojem. Navíc při operaci zamrazí i trošku někde jinde (a to tak že velmi). Zajímavé komentáře: StarFan ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Podivuji se, že už na počátku 70. let učinkoval Clint v pro sebe tak silně netypickém filmu. Já však říkám - jen houšť. Příběh je prostinký, ale postavený na svou dobu na neotřelém elementu osamělého muže obklopeného ženami do té doby izolovanými od opačného pohlaví....jak to nazvat.....sexuálně narušivý element?:-D Tvůrci se nebáli odvážných scén, díky kterým má film po celou dobu zvláštní, až dusný náboj. Zasazení děje do období občanské války, kterou sice přímo nevidíme, ale neustále cítíme, jen přidává na oné speciální atmosféře. V závěru rovněž snímek solidně graduje a Eastwood se tu v jedné chvíli ukazuje v překvapivě záporném a až ďábelském světle. O samotném konci nebudu radši nic prozrazovat, snad jen že překvapí....Dnes už film jako celek (po všech těch Nebezpečných hrách a podobných) nikoho z míry nevyvede, ale ve své době to musela být velká bomba. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Cynický a ujetý film, jaký bych rozhodně nehledal v Siegelově ani Eastwoodově filmografii, o to jsem radši, že jsem na něj narazil.  Eastwood v roli prolhaného manipulátora, jež si však sám nakonec díky neovladatelnému chtíči zboří  zpočátku pečlivě budovaný domeček z karet.   Jeho finální podlehnutí podbízivé a chlípné holčině mohlo být výsledkem mužské ješitnosti, kdy ujištěn o své moci podlehl falešným představám o vlastní nedotknutelnosti,  případně se dá vysvětlit jinou typicky mužskou vlastností, tedy zahučí-li nám v klacku, nevidíme, neslyšíme, jdeme... Každopádně byla tahle výpověď o doupěti chlípné neřesti pod fasádou mravné výchovy mladých dívek  špinavě okouzlující.  Zasvinění dětsky naivní duše a do samotného závěru vlastně jediné kladné postavy bylo pak tou dokonale cynickou tečkou, jakou si tohle filmové zjevení zasloužilo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tie varovania v niektorych komentaroch o tom, aby ste si nic dopredu nezistovali su prehnane. Kazdemu, kto videl uz par filmov, musi byt po chvili jasne akym smerom sa film bude odvijat a aky nevyhnutny zaver caka hlavneho hrdinu. Proste Eastwood tu tak dlho ojebava bandu zien u ktorych sa nechtiac ocitol az nakoniec ojebu ony jeho. Film sa ani neznazi nejak dlho skryvat skutocne charaktery postav a v rôznych spomienkach a monologoch nam ukaze ich skutocne umysly. Takze nakoniec ide len o to ake vynaliezave patalie si scenarista pre zucastnene postavy pripravil. Mna to prilis nenadchlo pretoze mi to nepripadali prilis napadite a Eastwoodova postava sa spravala dost hlupo tym, ze zvadzala vsetky zenske a bola len otazka casu, kedy niektora z nich zo ziarlivosti nieco vyvedie. Ani herecke vykony ma nestrhli. Eastwood tu sice hra regulerneho vypocitaveho zaporaka, ktory zvadza aj 12 rocne decko, ale zeby predviedol nieco vynimocne si nemyslim. Rovnako aj ta banda zien a nadrzanych dievcat za vela nestoji. A to ani po fyzickej stranke. Takze vysledok je pre mna mierne nadpriemerny film s netradicne obsadenym Eastwoodom. Trochu mi to svojou atmosferou pripomenulo tie nezazivnejsie filmy Chan-wook Parka, takze komu sadli, tak pre neho môze byt toto prirovnanie skvelym odporucanim. 6/10. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vynořují se mi téměř asociace s antickými dramaty. Zcela zvláštní atmosféra nenormálnosti, tajemna, nepředvídatelnosti, ale na druhé straně zase naprostá pochopitelnost a logika v jednání všech postav. Přitom stěží uhodnete, kudy se bude vyvíjet příští sekvence, natož pak samotný závěr. Při vší zdánlivé nepravděpdobnosti člověk musí připustit, že takhle svět ve skutečnosti opravdu funguje. Hvězdičku má nutkání ubrat pro, zdálo se mi, přece jen pomalejší rozjezd, ale měl bych pocit, že tím filmu křivdím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o nejoblíbenější film Dona Siegela ze všech, které kdy natočil. (StarsFan)
  • Film sa podľa Siegela zaoberá témami sexu, násilia a pomsty a bol založený na "základnej túžbe žien kastrovať mužov", hoci ústrednou témou je muž, ktorý má pomer s viacerými ženami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama