Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ještě dlouho do pozdních večerních jsem nad filmem přemýšlel. Závěrečná "finta" je poměrně zajímavá, nicméně já mám raději Clinta v trošku tradičnějších rolích. Tady na dívčí internátní škole svádí projistotu všechny dívky najednou a ani mu nevadí že je jedné z nich 12:) Prostě chce se dostat z tohodle vězení za každou cenu, protože je mu jasné, že mezi tolika ženskýma dlouho štěstí neužije. 60% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zraněný voják se ocitá v dívčí škole, kde mu ženy a dívky zachrání život, uprostřed válečného běsnění to na první dobrou vypadá jako oáza klidu a míru.. Nepředvídatelný příběh je však lehce uvěřitelný díky výborným hercům - Clint Eastwood v nejlepších letech, ve formě, plný energie, prostě charismatický chlap. Geraldine Pageová je vynikající (ve finále ďábelská mrcha), Elizabeth Hartmanová krásně křehká, přitom v ní dřímá ohromná síla, no a Jo Ann Harrisová hříšně sexy, zajímavá osůbka.. Mýma očima výborné drama, houstnoucí atmosféra k zalknutí a v závěru bez dechu.. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Cynický a ujetý film, jaký bych rozhodně nehledal v Siegelově ani Eastwoodově filmografii, o to jsem radši, že jsem na něj narazil.  Eastwood v roli prolhaného manipulátora, jež si však sám nakonec díky neovladatelnému chtíči zboří  zpočátku pečlivě budovaný domeček z karet.   Jeho finální podlehnutí podbízivé a chlípné holčině mohlo být výsledkem mužské ješitnosti, kdy ujištěn o své moci podlehl falešným představám o vlastní nedotknutelnosti,  případně se dá vysvětlit jinou typicky mužskou vlastností, tedy zahučí-li nám v klacku, nevidíme, neslyšíme, jdeme... Každopádně byla tahle výpověď o doupěti chlípné neřesti pod fasádou mravné výchovy mladých dívek  špinavě okouzlující.  Zasvinění dětsky naivní duše a do samotného závěru vlastně jediné kladné postavy bylo pak tou dokonale cynickou tečkou, jakou si tohle filmové zjevení zasloužilo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný komorní konverzační film z období Americké občanské války. Clint Eastwood tady hraje postavu, která není úplně černobílá. Jako zraněného vojáka Unie ho najdou poblíž dívčí školy na území Konfederace. Rozhodnou se mu pomoci a nevydat ho místím vojákům. Časem se k sobě sblíží a zvyknou si na sebe. Jeden chlap ale domě plném dívek nikdy nedělá dobrotu a dojde i na násilí. Konec je celkem drsný. Trailer toho bohužel prozrazuje zbytečně moc. Remake je slabší. "Nech ty houby kolovat." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavý vidět Eastwooda taky v jiný roli, než jako neohroženýho detektiva, kterej bojuje za správnou věc. Tady měl Eastwood roli poněkud schizofrenní a já jsem ani pořádně nevěděl, jestli ho mám chápat jako klaďase, nebo záporáka. Jinak se mi film ale moc nelíbil. Nerad to řikám, ale remake z roku 2017 mi přišel o trochu lepší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Edwina (Elizabeth Hartman) si tu spieva pár riadkov z gospelovej piesne zvanej "In the Garden", ktorá však bola napísaná až v roku 1912, viac ako 50 rokov po príbehu prezentovanom vo filme. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Louisianě. (reich)

Reklama

Reklama