Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo nadělil Santa tomu zatvrzelýmu, nepoučitelnýmu a rozmazlenýmu frackovi v saku, všechno to uhlí a brambory. Musím se přiznat, že Fatman můj úsměv jěště takhle před Vánocema, krásně protáhnul. Z prošedivělého velikána Mela Gibsona, jsem si odnesl o mnoho víc motivace, než při nedávném Boss Level. Netradičně a svým způsobem originálně zasazenej příběh Santy. Samotné vyprávění poukazuje i na to, že mnohokrát zkrášlované Christmas, mohou být i v duchu drsnějšího rázu. P.S.: Radči sekejte dobrotu, přece nechcete aby vám starej Santa naházel brambory do komína a uhlí pod stromek. Jsem vlastně rád, za tuhle další Vánoční prdu. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Vianočný úlet, ktorý smerom hore ťahajú dve Géčka. Gibson v roly zadlženého a životom frustrovaného hotshot Santu a Goggins v roly samotárskeho a Vianoce nenávidiaceho nájomného vraha s traumou z detstva. Dole to zas pre zmenu ťahá nesúrodé tempo, nejasný štýl a smer akým sa chce film uberať. Či chce byť čiernou komédiou, kritikou dnešnej mládeže a spoločnosti celkovo, alebo bizarnou drámou. Po pravde sa tu toho moc neudeje, človeka núti zotrvať hlavne zvedavosť ako táto šialenosť dopadne a kvalitné výkony oboch Géčiek. Kto to nevzdá bude na konci odmenený aspoň parádnym westernovým stand offom, ktorý sa naozaj vydaril na výbornú. Jo a aby som nezabudol, aj keď mi bola po pravde pani Santová naozaj sympatická, tá farba pleti bola naozaj mimo. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

To se tak člověk nechá zlákat svým oblíbeným hercem doufajíc v pěkně drsnou akční podívanou, avšak bohužel dostane jen podivnou multižánrovou směsici, u které se po většinu času šíleně nudí a přemýšlí, co to jako má vlastně být. Nesliboval jsem si žádnou prvotřídní podívanou, námět nezněl zas až tak špatně, nicméně zpracování je extrémně divné, absolutně bez atmosféry, hloupé, snad jen ty krvavější scénky se jakž takž povedly. Nejvíc mě zaujal Walton Goggins, tomu jeho role sedla jak ulitá, bavil mě mnohem víc, než Santa Mel Gibson Klaus, patrně jen díky němu jsem byl schopný film dokoukat a trochu si ho i užít. Jinak děs a hrůza. 2/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak, že malý spratek dostane na Vánoce uhlí nasere se a najme si na Santu vraha, který pro změnu dostal na Vánoce angličák ačkoliv chtěl, aby mu Santa nadělil nové rodiče co by ho nemlátily (WTF). A teď to přijde ten vrah zjistí hned Santovu adresu a jeho jméno i to čím jezdí jak to nevím a film to ani nevysvětlí a přijde si pro něj. Santu mezitím hlídá americká armáda (zmohly se zhruba jen na 10 vojáčků) , která chce po jeho elfech , aby vyráběly pro americké letadla jakési součástky za odměnu mu dá ochranu a peníze. Nemají tam ani kamery a ani žádné zabezpečení a mimochodem Santovu manželku hraje černoška asi pomýšlejí na nějaké ocenění (nově získají ocenění pouze filmy ve kterých bude hrát černoch nebo černoška). Rovnou přeskočte 80 minut a pusťte si posledních 20 co za něco stojí a za to dostanou ty 2 hvězdy. Humor 0 Napětí 0 Akce 40 Herecké Výkony 0 Gore 0 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad i námět, bohužel scénář a režie je naprosto v neškodném průměru. Jakoby režiséry ani nebavilo ten film točit, žádná štáva, žádné nadšení, jen rutinně vedou výtečné herce do dobrého, leč šíleně průměrného výkonu. Gibson si svého Santu užívá a Gogginsův ujetý nájemný vrah je neskutečný, ale vše kolem je tak šedivé a bez koulí, že dvojice režisérů by potřebovala nakopat do prdele. Chápu to vlažné přijetí, ono je to řemeslně naprosto v pořádku, ale je to jako sledovat Plíškovou při zápase, ona sice možná vyhraje, ale ten její znuděný výraz a povrchnost Váš začne tak srát, že bude fandit nakonec její soupeřce. Já budu smířlivější, ale že tohle mohla být monumentální kultovka asi netřeba připomínat.55%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)
  • Filmovalo sa v januári a februári 2020 v kanadskej provincii Ontario a americkom štáte Vermont. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama