Reklama

Reklama

Invaze lupičů těl

  • Česko Invaze zlodějů těl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává ve fiktivním městečku Santa Mira a hlavním hrdinou je doktor Bennell (Kevin McCarthy), který se vrátí do svého rodného města a zjistí, že se jeho obyvatelé podivně změnili. Malý chlapec běží po ulici a křičí, že jeho matka už není opravdová, a podobně reagují i jiní. Doktor Bennell brzy objeví příčinu: invazi mimozemšťanů, kteří prostřednictvým kokonů nahrazují lidi jejich bezduchou imitací. (Panavision)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovní sci-fi horror, ve kterém chtějí mimozemšťané nahradit lidi za své stejně vypadající klony. Postupně klonů přibývá a hlavní hrdina neví, komu může věřit – to se později použilo ve filmu The Thing. Nakonec ho i pronásledují a utrpí velký šok (opět se Thing nechal inspirovat). Má to dobrý námět, herce, hudbu a dialogy dávají smysl. Doporučuji nejen fanouškům výše zmíněných žánrů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mistrovská filmařina. Některé záběry jsou vizuálně neuvěřitelně namakané a i ten celkový příběh mi přijde hustej. Jsem totiž ulítlej na různý zombie filmy a tohle k nim nemá moc daleko. Souboj jednotlivce s okolnímy lidmy ze kterých se všichni staly ufoni vylíhlí z lusků, takhle to možná zní směšně, ale ten film je fakt třída. Dost také oceňuji fakt nestárnutí, vůbec to není nudné a opravdu to nepůsobí staře. Podtrženo fakt bravurní režií a hodně dobrými hereckými výkony. Jediné co bych mohl vytknout je dost urychlený konec, chybělo mi tam takový to "dáme těm ufonskejm grázlům na prdel," ale to vůbec nevadí. Ještě jednou říkám majstrštyk. ()

Reklama

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je vskutku nádherně vidět antikomunistická hysterie 50. let, kdy se kdekdo domníval, že třetí světová válka je na spadnutí a brzy dojde k finálnímu zúčtování mezi Východem a Západem. Film překvapuje hlavně dodnes svěžím scénářem se zajímavým způsobem vyprávění - vadou na kráse je možná až ale přílišná překotnost děje (film má zbytečně krátkou stopáž). Pozoruhodné je, že v této první filmové verzi z roku 1956 je ještě relativní happy end. Ve verzi ze 70. let už nikoliv. To taky vypovídá o lecčems. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $417,000║ V jednoduchosti je niekedy fakt krása, takmer celá atmosféra filmu postavená len na výkone hercov, ďalej na minime "účelových" trikov pozostavených len z tej trošku kreatívnejšej ručnej práce, sem tam naháňačky, akcia,... proste staré dobré časy. /80%/ ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechny ty hvězdičky dávám za to obrovské nepřetržité napětí a atmosféru, dokonce jsem se i trochu bál, to jsem nečekal. O konci tu mluvíte snad všichni, tak už se to nedá brát jako spoiler, ale ačkoliv mám nešťastné konce rád, tento film byl tak beznadějný, že jsem byl za happyend vděčný. Občas mě trochu zarazily logické podivnosti (namátkou telefonát psychiatrovi Dannymu, kterému doktor Bennell řekl "přijeť sem" a on přesně věděl, kam má jet, i když Bennell volal z domu, který nebyl jeho, případně ještě proměna Becky, měl jsem dojem, že mysl a paměť se přesune do těla vytvořící se v lusce, ona se však proměnila sama u sebe), ale to k filmům z této doby patří. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Film byl natočen za 23. dní. Štáb pracoval šest dní v týdnu, jen neděle byla volná. (Terva)
  • Počas desaťročí od uvedenia filmu sa pojem „pod people“, ktorý bol inšpirovaný premenenými postavami vo filme, stal populárnou frázou označujúcou ľudí, ktorí sú emocionálne mŕtvi. (Bilkiz)
  • Iracionálna viera, že niekoho, koho človek pozná, nahradil podvodník, sa nazýva Capgrasov syndróm. (Bilkiz)

Související novinky

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

Adaptace scifárny od autorky Stmívání

25.09.2009

Předprodej vstupenek na Twilight sága: Nový měsíc už teď láme všechny rekordy, což jen potvrzuje, že se z autorky Stephenie Meyerové a hlavně z jejích knížek stal zlatý důl. Bylo jen otázkou … (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama