Reklama

Reklama

Recenze (4)

akisha 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s Christiovským závěrem, šmrcnutá noirem, a se skvělou atmosférou tajemného Londýna z konce 19. století. Tahle doba a místo mají ve filmu téměř vždy dost atraktivní podobu - samé smekání klobouků, pokuřování doutníků, šustění rób, klapání vycházkových holí o chodník... A nejinak je tomu tady. Navíc si nepamatuju, že by se tam kdy něco odehrávalo ve dne a noční scény doprovází solidní hudba. Sem tam se dostaví dokonce i joke (celkem vtipná postava domovnice). Širokoramenný Sydney Greenstreet má charizma na rozdávání (a je to jak můj instruktor z autoškoly přes kopírák) a Peter Lorre je tu v dost netradiční roli klaďase, velice příjemná změna. Verdict stál za to si sehnat. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mr. Grodman byl respektovaným superintendantem Scotland yardu než nikoli jeho chyba ve vyšetřování způsobila popravu nevinného muže, je odvolán a na jeho místo nastoupí Mr. Buckley. Po vraždě jeho klíčového svědka se vmísí do vyšetřování a kryje jej umělec Victor (Lorre)....Solidní sevřené drama...Akorát se podivuji nad agresivní až arogantním projevem vyšetřovatelů. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Studiový Londýn 90. let 19. století je pekelně tajemný a plný mlhy, ze které se vynořují figury v dlouhých pláštích a cylindrech. Jednou takovouto impozantní figurou byl také Sydney Greenstreet, opravdu neobvyklý herec. Škoda, že nenatočil moc filmů. Hodně se povedla zápletka, která až do konce je skutečně napnutá a nic se mi nepovedlo uhádnout dopředu :-) ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Londýn 1890: Poněvač je na základě jeho vyšetřování poslán nevinný na šibenici, musí jinak bezůhonný inspektor Scotland-Yardu Grodman (Sidney Greenstreet) uvolnit své místo příliš horlivému rivalu Buckleyimu (George Coulouris). Po vraždě v blízkém okolí se Grodman opět vmísí, kryje jej přítel, umělec Victor (Peter Lorre)... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama