Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Melanchólia automaticky nezabezpečuje pôsobivosť, námet kultovej klasiky umeleckosť a Meg Ryan nezaručuje hneď silnú romantiku. Nie som nijaký obdivovateľ pôvodného filmu, s ktorým má tento kvázi remake pomerne málo spoločné, ale keď jemu som dal tri, tak tu sa nedá hodnotiť rovnako. Meg by mala v svojom obľúbenom žánri držať svojej stratégie a s mužmi sa radšej popichovať. A naučiť sa poriadne bicyklovať. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jak jsem čím dál starší, míň a míň mi vadí tyhle totální zátahy na city, ve kterých hraje někdo typu Meg Ryan (Julie Roberts) a Nicolase Cage (Richard Gere). Ono by se totiž mělo uvážit, že některý filmy přesně takovýhle mají bejt, a pokud se teď pohybujeme v žánru "sladké americké drama", tak je tenhle film takřka dokonalej. K tomu má příjemnou snovou atmosféru a nádhernou hudbu, která ho přece jen trochu povyšuje nad standardní standard. Nicolas Cage tu hraje výborně, Meg Ryan (a že jí normálně nemusím) taky dost dobrá, jen ten konec mi přišel takovej trochu vynucenej, jako by se po vší tý sladkosti režisér rozhodl, že to zamilovanejm hrdinům pěkně spočítá. Moje zatvrzelé okoralé srdce film sice neobměkčil, ale dívalo se na to pěkně a příjemně. Takže 79% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch drama/ romantických kousků, které můžu, ač se jim jinak snažím vyhýbat jako čert kříži. Příběh nabitý emocemi, který je postaven především na solidních hereckých výkonech ústřední dvojice. Okouzlující Meg Ryan a charismatický Nicolas Cage ruku v ruce propluli celým filmem, který chytne nejednoho diváka u srdce. Smrt si nevybírá a i když je někdy krutá, stejně jednou přijde pro všechny… ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kýč nejtvrdšího ražení, ale moc hezky natočený. Díky schopnému Silberglingovu vedení má Město andělů velmi silnou, v podstatě snovou atmosféru. Minimalismus Nicolase Cage se pro roli zmateného anděla hodí a stejně tak mi do role ženy, která dokáže získat i srdce i toho, jenž "není schopen cítit", sedne okouzlující Meg Ryan. Výsledek je vykonstruovaný a tvrdě upřednostňuje formu nad obsahem, ale jde o tak stylisticky podmanivé dílo (vynikající práce kamery + citlivá hudba), že jde o kýč krásný, který sice nemá nic společného s realitou (a s předlohou), ale to mi naprosto nebrání v tom, abych jím nebyl okouzlen a na jeho konci nebyl dojatý. 4 a 1/2*... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudný film a od toho se odvíjí i moje nízké hodnocení. Nějaká souhra mezi ústředním hereckým párem Cage & Ryanová je patrná, ale ostatní je na usnutí. Film inklinuje k mnoha žánrům a to není taky dobře. Když ho mám totiž někomu popsat dost váhám kam ho vlastně zařadit. Je tam něco z romantiky, něco z hororu, něco z dramatu, něco z psychologického žánru, ale právě jen od všeho trochu a s tím mám problém. Film prolétává žánry tak neosobně a bez jasného cíle až jsem jeho nedůraznost oslovit mě v širším záběru nakonec pojmul jako povrchnost, které sice snaha nechyběla, ale co naplat když jsem se nebavil a fakt nudil. Nedotažený film ve všech směrech, ale jinak to ani dopadnout nemohlo, když se tomu nedal jednotný a pevný ráz a jen se andělsky poletovalo vzduchem a navíc bez křídel. 40% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie trvalo od 19. apríla do 28. júla 1997. (Arsenal83)
  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno