Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jak jsem čím dál starší, míň a míň mi vadí tyhle totální zátahy na city, ve kterých hraje někdo typu Meg Ryan (Julie Roberts) a Nicolase Cage (Richard Gere). Ono by se totiž mělo uvážit, že některý filmy přesně takovýhle mají bejt, a pokud se teď pohybujeme v žánru "sladké americké drama", tak je tenhle film takřka dokonalej. K tomu má příjemnou snovou atmosféru a nádhernou hudbu, která ho přece jen trochu povyšuje nad standardní standard. Nicolas Cage tu hraje výborně, Meg Ryan (a že jí normálně nemusím) taky dost dobrá, jen ten konec mi přišel takovej trochu vynucenej, jako by se po vší tý sladkosti režisér rozhodl, že to zamilovanejm hrdinům pěkně spočítá. Moje zatvrzelé okoralé srdce film sice neobměkčil, ale dívalo se na to pěkně a příjemně. Takže 79% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ztišují lidské utrpení, ulehčují umírajícím přechod na druhou stranu a jeden z nich se rozhodl, že jednu lékařku přesvědčí o své existenci. Právě přišla při operaci srdce o pacienta a náš osamělý anděl Seth se do ní nadobro zabouchl. Existuje totiž varianta, že se stane smrtelníkem a ochutná tak nejrůznější chutě, pozná vůně a jednou snad i její dotyky. Jak asi tenhle střet rozumu a citu dopadne? Postava velmi dobře hrající Meg Ryan není žádnou naivkou, škoda, že se Meg tak trochu „loučila“ s první hereckou ligou, Nicolas Cage je coby nesmělý anděl minimalistický a velmi solidní, odpočinul si od akčních kousků, kterých natočil v polovině devadesátých let dost (ne že bychom za ně nebyli rádi), a je znovu škoda, kam se jeho kariéra dostala, kdy poslední dekádu jen sbírá drobky v podprůměrných projektech. Režie je svědomitá, celkově je formální stránka skvělá. Závěr na mě ovšem úplně nedolehl, místy je to zbytečně moc učesané, proto volím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Melanchólia automaticky nezabezpečuje pôsobivosť, námet kultovej klasiky umeleckosť a Meg Ryan nezaručuje hneď silnú romantiku. Nie som nijaký obdivovateľ pôvodného filmu, s ktorým má tento kvázi remake pomerne málo spoločné, ale keď jemu som dal tri, tak tu sa nedá hodnotiť rovnako. Meg by mala v svojom obľúbenom žánri držať svojej stratégie a s mužmi sa radšej popichovať. A naučiť sa poriadne bicyklovať. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa výnimočný film. Jednak kvôli Meg Ryan, ktorú považujem za krásnu ženu a skvelú herečku - v jej podaní aj úplne banálne vety znejú presvedčivo a zvodne. Potom kvôli Nicolasovi Cageovi, ktorý určite nepatrí medzi prototyp romantického herca a tu bol skvelý. Hlavne to bolo ale celkové poňatie príbehu, ktorý bol síce veľmi jednoduchý, ale poňatý veľmi citlivo. Jeden z najkrajších romantických filmov, kde nechýba krásna hudba. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická klasika. Jistě, je to kýč, ale já to tomuto příběhu ráda odpustím. Bylo to atmosferické, působivé a i k zamyšlení. Musela jsem po letech zvednout hodnocení o další hvězdu. Začínám ho mít hodně ráda. Nicolas Cage a Meg Ryan se k sobě krásně hodily. Chemie mezi nimi krásně fungovala a tak by to mělo být. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 78,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,7 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama