Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak jaké jsi bylo, Město andělů? Bohužel musím odpovědět stejně jako vzdělaná kurtizána v Žebrácké opeře na otázku, co soudí o Descartovi: "Trochu plytké." A nemyslím si, že se na rozdíl od Descarta Městu andělů tímto prohlášením křivdí. Protože v celém filmu jsem nenašla jediný okamžik, který by vybočoval z průměru, a naproti tomu s tisíckrát slyšenými frázemi typu "zůstaň u mě, dokud neusnu," by se dala přehradit ne Vltava, ale Amazonka. To vše za doprovodu Cageových unylých pohledů, kdy se snaží docílit zdání nadpozemskosti tím, že nemrká. Anthony Hopkins stejným trikem dosáhl toho, že jeho Lecter působí démonicky, Cageovi se ale rozhodně nedaří vypadat andělsky a spíš vzbudí v divákovi vzpomínku na úsloví, že je to vůl jak anděl. Pozemská polovina tohoto podivného páru to pro změnu ochucuje nesmyslnými lékařskými detaily (desetiminutová lhůta na resusciaci pacienta zní poněkud zvláštně, když k nezvratnému poškození mozku dochází po pěti minutách bez kyslíku). A to jsem ještě - já barbar - neviděla Nebe nad Berlínem, ovšem o tvář protáhlou do dvojnásobné délky se mi romance, která je víc slabá, nudná a unylá než andělská, postarala i tak. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

... tu by už asi Toma Hanksa nikto nikomu nezožral. Každopádne námet je skvelý a v správnych rukách by z toho mohla byť riadna melancholická bomba. A Silberling vyzeral byť tým správnym tvorcom. Chyba. Film sa nesie v príliš pozvoľnom tempe, čo by v princípe nevadilo, vadí ale to, že nad celým filmom plávajú akési emócie, ktoré ale vôbec nie sú preložené do obrazov. Silberling servíruje príliš veľa civilných scén zo skutočného života miesto toho, aby sa do filmu snažil preniesť akúsi nadpozemskú melancholickú mágiu (viď. Burton, Jeunet, Del Toro, či Kelly). A to je hlavný problém. Casting (Cage!) i námet sú úžasné, ale réžia je prekvapujúco totálne nezvládnutá a po ukončení filmu (napriek veľkému potenciálu) mi v pamäti neuviazla ani jedna scéna. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy moc nemusím, tenhle film nebyl ale jen o romantice, měl zvláštní poutavý nádech, takže člověka dost bavil. Dost dobré, zvláštní scény duchů se zde objevovali. Nicolas Cage hrál dobře. I zbytek hereckého obsazení v pořádku. Hudba průměr. Konec filmu byl také dobrý. Sice je film na mě moc romantický, některé chvíle jsem moc nemusel, ale celkově je to obstojná podívaná, která se dá vydržet. Takže dobrý průměr ve výsledku. Mé hodnocení je 57% = *** ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejúžasnějších a nejlepé napsaných romantických fantasy filmů.Cageovo herectví je zde opravdu silné,stejně tak i meg Ryan či skvělý Dennis Franz.Emotivní a smutný příběh anděla,jenž chce být člověkem.Skvělá stylizace,skvělá režie,skvělé všechno,tenhle film mě hodně zasáhl a moc rád se na něj dívám.100%. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejromantičtějších romantických filmů vůbec. Meg Ryan je tady opravdu náherná a smutné oči Nicolase Cage dozajista rozpálí srdíčko nejdené mladé puberťačky. Sice už je to o trochu velký kus jinde než původní Nebe nad Berlínem, ale i tak si Město andělů drží hodně slušný příběh a hlavně neupadá do zbytečného klišé patetickým happyendem. A to se u tohoto typu filmů jen tak nevidí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Slovo „anjel“ sa v celom filme spomína len dvakrát, počas krátkeho dialógu medzi Sethom (Nicolas Cage) a Cassielom (Andre Braugher), keď sa obaja prechádzajú po pláži, aby videli západ slnka. Je to jediný raz, kedy jasne tvrdia, že sú anjelmi. (Arsenal83)
  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)

Reklama

Reklama