Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 311)

genetique 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, pre kvalitné hodnotenie a okomentovanie som si film musel pozrieť dvakrát. Netušil som, že z jedného policajného výsluchu sa dá spraviť takýto trhák. Akosi mi uniká totálna genialita snímku, no aj tak to bol hlavne skvelý herecký trhák, ktorý stavia na úplných zvratoch v deji. Del Toro nedostal veľa priestoru, no bol báječný. Mysterióznosť bola vkusne umiestnená na správnych miestach. 85%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Obcas mam velky problem neist do filmu s tak vysokym hodnotenim s predsudkami, ale tu som rada, ze som sa zmylila. Fantasticky film, aj ked zaver som predpokladala uz niekedy v polovici filmu. Herecke obsadenie bolo vyborne, hudba rovnako a atmosfera, o ano, lepsi flashbackoidny film som nevidela. Skoda, ze uz sa netoci viac takych supis pupis kriminaliek :D ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie, kde musí niečo docvaknúť, aby si ho divák užil. Jednotlivé čiastočky deja do seba postupne zapadajú, stupňujú napätie, vytvárajú niečo logické, pochopiteľné, čo v konečnom dôsledku u mňa zrodí vždy pocit eufórie ... Téma disimulácie vraždy bola fakt pecka! A pritom scenár nebol veľmi zamotaný... Naozaj geniálny film!!! P.S.: Ľudia a už tu nehrajte súťaž, kto skôr prišiel na to, kto je Keyser Soze :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Silně obsazená krimi a chytrá hra s divákem - konstantní neznámá, klam, dobře zasazená strašidelná báchorka. V podstatě je ten film úplně stejně podvodný, rafinovaný a podezřelý, jako sama pětice hlavních postav :) "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém průmyslu se bohužel moc často nesetkávám s případy filmů, které by mě svou zápletkou a konečným rozuzlením donutily zírat na obrazovku s pusou dokořán. Většinou jsem spíše v podobných případech svědkem trapných polopatických vysvětlování pointy (např. 23), kde režisér těchto počinů nejpíše žije s tím, že diváci jsou tlupa neandrtálců neschopných vlastního uvažování. O to více překvapil konec Obvyklých podezřelých, z něhož mě ještě teď mrazí po zádech. Bryan Singer byl machr již v prvopočátcích své slibně rozjeté kariéry, a já jsem za to jedině rád. Tohle je vzácný příklad zábavného filmu, který nemůže zklamat. P.S. Jedna z nejlepších rolí Kevina Spaceyho hned po Americké kráse ()

Galerie (67)

Zajímavosti (59)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 1995 na filmovém festivalu Sundance ve Spojených státech. (Varan)
  • V rozhovoru jak Stephen Baldwin (McManus), tak Kevin Pollak (Hockney) přiznali, že jejich dlouholetý spor začal na scéně tohoto filmu. Ačkoli ani jeden z herců přímo neuvedl konkrétní důvod nepřátelství, Pollak zmínil, že Baldwin ve snaze zůstat věrný charakteru své postavy šikanoval ostatní herce i štáb. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama