Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Elgin 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky filmovane a ked si clovek predstavi, ze tento film bol natoceny na zaklade skutocnych udalosti, tak zakonite mu musi naskakovat husia koza. Malo to stavu a clovek sa vobec nenudil pocas tohto snimku. Nebolo to na plny pocet, ale vrelo doporucujem tento surovy pribeh z prostredia afroamerickej spolocnosti a jejich nepisanych zakonoch. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parodii Nevyhrožuj znám skoro nazpaměť, takže jsem si tuhle předlohu docela užil. Ale jinak mě osudy všech těch niggaz, gangstaz a bitchez nechávaly docela chladnym. Holt bydlet v negerský čtvrti asi neni žádná procházka růžovym sadem. Sice tam neni takovej bordel jako třeba na sídlišti Chanov, ale stejně bych odtud zmizel dřív, než bych stačil říct multikulturní obohacení. P.S. Pokud bych Nevyhrožuj neznal, možná bych šel s hodnocenim ještě níž. ()

Reklama

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Vadný a rozptýlený film, jež naprosto netuší, co by chtěl říct dřív a v jakém pořadí to má vyprávět. Cuba Gooding Jr. 3/4 filmu probrečí a všem se snaží urputně dokázat, že i přes život v ghettu z něj vyrostl ukázkový Mirek Dušín. Když už se začne zdát, že aura inteligence krouží alespoň kolem Fishburna, rozsekne ty nejzajímavější části snímku diskuzemi s vlastním synem o jeho sexuálních zkušenostech a zbytečným moralizováním. Boyz n the Hood by rádi byli komentářem k pouličnímu nasílí mezi černochy, nakonec zůstávají pouze bezmyšlenkovitou honbou za pomstou. Na Spika Lee to nemá ani omylem... ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Nemá to klasickou Scorseseho syrovost, přesto docela zajímavý film o lidech, kteří by možná na jíném místě a v jinou dobu vedli docela obyčejný život. Gooding se mi ve své roli moc nepozdával s Fisburnem i Cubem jsem byl podstatně spokojenější. Nejvíc mě zaujalo jak ty čtvrtě vypadaly fajnově, hezké domečky, uklizené trávniky a mezi tím taková mela. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Miesto, kde Doughboy (Ice Cube) a jeho partia chodievali v noci na jeho Impale, bolo Crenshaw Boulevard. V minulosti a dokonca aj v súčasnosti patrí medzi hlavné územia gangu Bloods. Keďže Doughboy patril do gangu Crips, bolo by v skutočnosti takmer nemožné objaviť sa na tomto mieste ako člen Crips a dokonca vo farbách tohto gangu a prežiť. (Real Tom Hardy)
  • Tre Styles (Cuba Gooding Jr.) ve filmu vlastní a používá vůz Volkswagen Beetle. (lskala)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama