Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

lskala 

všechny recenze uživatele

" ... ó, teď jsi zlý, teď jsi zlý a hned musíš někoho zabít?!..." Výbornej "black movie", ve kterém viniká Laurence Fishburne. Říkám si, jak by nám na tom světě bylo krásně, kdyby každý z nás měl takovéhoto otce. Atmosféra z předměstí, kde vládne nuda, ruku v ruce se zbraněmi a drogami, se režiserovi náramě povedla zachytit! Prvně jsem tenhle film viděl ještě na škole, naposledy před pár dny a je to stále skvělý zážitek - 90% - 5***** ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Jen silné osobnosti se dokázaly vyhrabat z černošského gheta konce minulého století (v porovnání s našimi cikánskými ghety vypadá tohle černošské jako milionářská čtvrť, kde se ale moc zabíjí). Mladý Gooding toporný, Fishburne a Cube skvělí. Zdlouhavé, nevyrovnané, vydržel jsem díky zvědavosti, jak tohle asi tak může dopadnout: 55% (1087 hodnotících, 80%). ()

Reklama

inutihar 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který by všichni teenageři s placatými kšiltovkami měli vidět, aby poznali skutečné kořeny gangsta kultury a došlo jim, jak moc je to dnes jen póza. Na doplnění pak můžou dát opravdovou old school v podobě Beat Street, která je starší než většina z nich. Ale to Chlapci ze sousedství taky. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

zručně natočený snímek, kterému do 5 chybí málo... mladí herci hráli přirozeně a to včetně Ice Cuba, kterého mam radši za mikrofonem...a pak tu byl Laurence Fishburne:-) o té přirozenosti by se u něj dalo diskutovat, jelikož to vypadalo jako kdyby byl 4násobným držitel titulu otec roku, ikdyž občas se choval jako diktátor... každopádně jeden z nejcharismatičtějších výkonů co pamatuji... škoda jen, že John Singleton nanatočil více kvalitních filmů jako Boyz n da Hood, snad se jednou dočkám:D btw:John Singleton patří mezi nejuznávanější režiséry hudebních klipů, předevšim ze světa hiphopu... ()

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Mnoho postav ztvárněných ve filmu inspirovány osobami ze života režiséra filmu Johna Singletona. (Ignus.cz)
  • Chevrolet Impala, se kterým Doughboy (Ice Cube) ve filmu jezdí, byl jeho představitele Ice Cuba. (Ignus.cz)
  • Nápoj, který z láhve ve filmu pije téměř pořád Doughboy (Ice Cube) a další postavy, je sladový likér Olde English. (kowalski)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama