Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Určitě o fous lepší než první díl. Americké táborové prostředí je mi blízké, což zvedá můj celkový dojem a Color Wars ( nebo chcete-li Spirit Days ), během kterých masakr probíhá také. Stále se nemohu zbavit dojmu, že je zde výrazně plýtváno potenciálem tematiky a že i přes dnes odpadní žánr hororu to mělo být svěřeno do rukou zkušenějším lidem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o něco lepší než jednička,minimálně v tom,že je to trochu dospělejší a nepůsobí tak "dětsky" a žánrově rozhozeně.Inspirace Pátkem třináctého je tu celkem zřejmá,atmosféru to má hlavně v druhé půlce celkem slušnou a je velká škoda,že rozjezd trvá tak moc dlouho.To je koneckonců důvod proč nemůžu jít výš,protože než se něco pořádně stane je polovina filmu pryč a to je na podobnou žánrovku prostě moc...70% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mnohem povedenější než jednička. Zatímco v prvním Fear Street je Maya ze Stranger Things, tak ve dvojce to vede Sadie Sink. Přesuneme se pár let do minulosti a to rovnou do dětského tábora Nightwing. Pokud první film měl připomenout Vřískota, tak druhý jasně Pátek Třináctého. Netrvá dlouho a tábor se změní v jatka. Ani podruhé se nešetří krví a gore. Nic ale tak brutálního jako kráječ chleba z jedničky. Atmosféra je vážně vynikající a já se pořád musel ohlížet doma přes rameno. Fear Street vytváří naprosto děsivé a nepříjemné pocity. A to po celý film. Provázanost s celou trilogií samozřejmě nechybí a v trojce se vrátíme až o několik století dozadu. Jak to vlastně s tou čarodějnicí bylo? Parádní tvůrčí nápad jak přivést jeden z opomíjených a zapomenutých žánrů zpět na výslunní. Výborný prostředek téhle velmi očekávané slasher trilogie. PS: Jakmile zazní Carry on my wayward son, tak se moje srdíčko tetelí. (88 %) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už se asi přestanu dívat na trailery, které dokáží svým pohádkovým střihem nalákat, ale .... vlastně jsem žádný trailer neviděl, upoutávka na druhý díl byla po skončení toho prvního, sráčové ! Néé .. Jako upřímně, Ulice strachu 1978, mohla být z jedním adeptů na Slasher roku, jako jsem rád, že se někdo snaží oprášit tento Hororový subžánr a přinést něco nového, ale já jsem prostě zklamaný. Bylo vidět, že tvůrci nemohou sešlápnout ten plyn pořádně a rozjet to na plný koule. Nedávno jsem četl komentář, se kterým se naprosto ztotožnuji už dlouhá léta - děti hrající v Hororech, které jsou pro děti nepřípustné, je na hlavu. A tady camp plný dětiček. Přál bych si vidět zase jednou pořádný Slasher plný krve, koziček, sexu, pěkných hereček a brutalit (čekal jsem to zde). Každopádně, i tahle série je už teď nadprůměrná, kvalitně natočená (Netflix), má to skvělý příběh, casting je taky celkem fajn, nechybí sem tam humor a brutalita je též mimořádně vyšší, než by kdo čekal. 1666 zhlédnu až bude opět čas, abych to měl komplet, ale těšit se už vyloženě nebudu. Mírné zklamání. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fear Street Part 2: 1978" je podľa mňa lepším filmom, než sme tu mali naposledy. Je pravdou, že som si prvý diel užil, no s výnimkou jednej vraždy a jedného pokusu zlikvidovať všetkých zabijakov si z toho asi až tak veľa neodnesiem. Tento film trošku má "Friday The 13thfeeling a musím povedať, že mi zapasoval lepšie. Plus musím uznať, že finálny zvrat bol spracovaný dobre. Absolútne som nečakal, že to všetko prinesie ešte jednu zaujímavú otočku. Čo ale na filme najviac oceňujem je fakt, že sa dočkáme aspoň nejakých odpovedí a prípadne aspoň náznakov toho, čo sa vlastne mohlo odohrať. Lebo začínam mať tak pocit, že tie osoby, ktoré sa stanú vrahmi nie sú tak úplne náhodné a je tam niečo, čo majú spoločné. Možno je to len môj pocit a finále mi to vyvráti, no minimálne je super, že som dokázal nad niečím trošku aj premýšľať počas klasického slasheru. Film je síce počas svojho rozjazdu neskutočne pomalý a trvá mu dosť dlho kým sa konečne začnú veci diať, no potom je to skutočne poriadny masaker a jazda až do konca. Takže máme tu jednu tretinu, ktorá je biedna a 2 slušne krvavé tretiny, ktoré ma držali. Takže vo výsledku poviem, že ma film bavil. Uvidíme čo prinesie finále. Hodnotenie: B+ ()

Zajímavosti (6)

  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)

Reklama

Reklama